Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:44:26

8 лютого у поліцейській операції вперше була задіяна собака

08.02.2017   07:37Агенцiя

Людина дуже давно оцінив в собаці гострий нюх, тонкий слух, витривалість, невибагливість, силу, відданість господареві й інші, не менш корисні, якості.

У свою чергу, собака стала самим відданим людині твариною, його кращим другом і помічником. У 19 столітті в Європі значного розмаху набуває використання собак на поліцейській службі.

Вперше собака була задіяна 8 лютого 1816 року в англійському графстві Абердіншир, що на північно- сході Шотландії, при арешті злочинної зграї, що займалася контрабандою віскі. Поліцейському Малкольм Гіллеспі здорово допоміг бультер'єр, надресирували кидатися спереду на втікаючих коней. Кінь при такому нападі ставала дибки, а вершник опинявся на землі.

Такі факти застосування собак в роботі поліції мали місце в Німеччині, Англії, Франції, Росії і деяких інших країнах. Наприклад, в Англії (друга половина 19 століття) для боротьби зі злочинцями була виведена нова порода службового собаки — бульмастиф, що відрізнялася від усіх інших раніше відомих порід своїм лютим характером.

У Німеччини першої поліцейської собакою по праву вважається ротвейлер, який зарекомендував себе як чудовий пошуковик. Не менш охоче німецькі поліцейські використовували у своїй роботі ще одну породу — доберманів.

Регулярне застосування дресированих собак в поліцейській практиці було вперше введено в 1899 році в бельгійському Генті.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.