Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:32:36

17 січня - День дитячих винаходів

17.01.2017   08:03Агенцiя

Спочатку питання. Чи знаєте ви, що об'єднує водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці і шрифт Брайля? Так, всі ці очевидні сьогодні предмети були винайдені дітьми.

Щорічно більше 500 тисяч дітей та підлітків винаходять різні гаджети та ігри, створюють і модифікують роботів і техніку. Всі дитячі винаходи, безсумнівно, роблять наше життя зручніше і цікавіше. І сьогодні саме той день, в який потрібно порадіти винахідливості юних геніїв, оцінити значимість їхніх численних винаходів і заохотити різнобічні дитячі таланти.

Сьогодні в усьому світі відзначається День дитячих винаходів або, в іншому перекладі, День дітей- винахідників (Kid Inventors 'Day). Символічно, що датою Дня обраний день народження одного з видатних американців — державного діяча, дипломата, вченого, винахідника, журналіста Бенджаміна Франкліна (Benjamin Franklin). Чудово, що свій перший винахід — пару ласт для плавання, які надягали на руки, — Бен Франклін винайшов у віці 12 років.

Надалі Б. Франклін продовжив наукові дослідження і, провівши безліч експериментів, вніс неоціненний внесок у світову науку. Деякі умовиводи вченого на багато десятків років випередили епоху. Франклін ввів позначення електрично заряджених станів «» і «

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.