Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:15:28

Смачні рецепти вихідного дня: 5 цікавих рецептів з картоплі

04.12.2016   10:30Агенцiя

Картопля - універсальний продукт, без якого наш раціон харчування був би неповним. Але іноді ми забуваємо, що з неї можна готувати не тільки звичайні гарніри і супи.

Картопля і часник

Печена картопля - безпрограшний варіант. А якщо додати до неї пару нових штрихів, вийде щось оригінальне. Візьмемо кілька картоплин середнього розміру, ретельно промиємо і обсушити. Зробимо на кожній з них кілька тонких поперечних розрізів. Обсмажуємо в маслі пару зубчиків товченого часнику з додаванням солі і перцю. Цією сумішшю ретельно промазуємо всю картоплю. У кожну додаємо лавровий лист і вкладаємо такі собі фаршировані картоплини на змащене маслом деко. Ставимо картоплю в розігріту до 200 ° C духовку і залишаємо на півгодини, після чого гарячу подаємо до столу.



Картопляний омлет

Картопля і яйця - вдале поєднання, з яким можна імпровізувати постійно. Для початку поріжемо кубиками 5 середніх картоплин і обсмажуємо їх з кільцями цибулі у великій кількості масла. Тим часом збиваємо 5 яєць з 1 ст. л. молока, 1 ст. л. борошна, приправами і зеленню. За допомогою шумівки виловлюємо картоплю, даємо їй обтікти і з'єднуємо з яєчної масою. Акуратно виливаємо її на розігріту сковороду з маслом і, не перемішуючи, смажимо на повільному вогні. Як тільки омлет підрум'яниться знизу, перевертаємо його на іншу сторону і витримуємо на вогні ще кілька хвилин. До столу подаємо, посипавши зеленню.



Картопля з пивом.

Мова не про чіпси або фрі, а про картопляний шніцель. З'єднаємо склянку борошна з половиною склянки світлого пива, 1 ст. л. масла, дрібкою солі і добре замішуємо тісто. Залишимо його на 30 хвилин в теплому місці, після чого введемо збитий яєчний білок. А поки тісто підходить, очищаємо 8 великих картоплин і ріжемо їх кружальцями завтовшки 0,5 см. Кожен натираємо сіллю, змащуємо гірчицею, занурюємо в готове тісто і відправляємо на сковороду з маслом. Як тільки картопляні кружечки подрумянились з обох сторін, викладаємо наступну партію. Подавати такі шніцелі найкраще з холодною сметаною або грибним соусом.

Картопляна запіканка

Дуже вишукану пару картоплі складуть вершки. Ріжемо 7-8 картоплин тонкими кружечками і гарненько їх просушуємо. Глибоку форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо в неї подрібнений часник, кружечки картоплі, додаємо сіль і перець. Поливаємо вершками і вкриваємо тертим сиром. Повторюємо цю процедуру стільки разів поки не викладемо всю картоплю і таким чином не заповниться вся форма. Завершуємо тертим сиром, поливаємо все склянкою молока. Випікаємо блюдо при температурі 200 ° C протягом години. Потім заливаємо його сумішшю з одного збитого яйця і 1 ст. л. вершків. Знову відправляємо блюдо в духовку і витримуємо його ще 15 хвилин до появи золотистої скоринки.



Картопляне суфле - смачне і оригінальне блюдо, яке завжди прикрасить ваш стіл. Відварюємо 4 картоплини в підсоленій воді і розминаємо їх в пюре. Додаємо 100 г порізаної кубиками шинки, 4 сирих жовтки, 75 г сметани, сіль і приправи за смаком. Ретельно змішуємо отриману масу і додаємо 4 збитих білка. Невеликі формочки для суфле змащуємо топленим маслом, посипаємо панірувальними сухарями і заповнюємо картопляним пюре з шинкою. Зверху посипаємо тертим сиром. Розігріваємо духовку до 180 ° C, ставимо в неї формочки і випікаємо 20-25 хвилин. Перед подачею прикрашаємо суфле свіжою зеленню.



Сподіваємося, наші рецепти допоможуть вам поглянути на картоплю з нового боку і приготувати щось незвичне.

До теми: Цікаві факти про картоплю. ІНФОГРАФІКА

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.