Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:25:01

Продукти, що забезпечать відчуття ситості надовго

04.12.2016   09:50Агенцiя

Калорійність продуктів і відчуття ситості, яке они можуть забезпечити, не завжди співпадають. Експерти назвали продукти харчування, які надовго позбавлять від відчуття голоду.

Дієтологи склали перелік продуктів харчування, які чинять позитивний вплив на весь організм, забезпечують його запасом необхідних поживних речовин, вітамінів та мінералів, а також дають тривале відчуття ситості.

Перше місце у даному переліку зайняла варена картопля.

Цей продукт є простим і доступним усім. Однієї середньої картоплини, запеченої в мундирі або вареної у поєднанні з овочевим салатом, буде достатньо для повноцінного збалансованого обіду, який надовго дасть вам відчуття ситості. Окрім салату картоплю можна поєднувати з декількома шматочками сиру або нежирними сортами риби. Дієтологи рекомендують відмовитись від одночасного споживання картоплі та жирного м'яса, оскільки це поєднання вкрай важко засвоюється організмом та приводить до відчуття важкості у шлунку. Не рекомендується і смажена картопля, оскільки у процесі смаження вона всотує забагато олії, що суттєво збільшує її калорійність.

На обід добре підійдуть і всі продукти, багаті на йод, який чинить позитивний вплив на роботу щитовидної залози.

Саме від її функціональності залежить правильний обмін речовин в організмі. Також щитовидна залоза відповідає за апетит людини і, відповідно, її вагу. Найбільша кількість йоду міститься у морепродуктах, морській капусті та морській рибі. Дієтологи рекомендують включати ці продукти до свого раціону максимально часто. Також експерти рекомендують замінити звичайну кухарську сіль на морську, так як у ній міститься не тільки йод, а й багато корисних для здоров'я мікроелементів.

Тривале відчуття ситості забезпечить і мигдаль.

У цих горіхах міститься велика кількість харчових волокон, жирних кислот, кальцію, фосфору і заліза. Споживати його варто у обмежених кількостях через його високу калорійність. Однак, попри велику кількість калорій, мигдаль усе ж сприяє схудненню, на відміну від інших видів горіхів. Також мигдаль допомагає нормалізувати рівень холестерину у крові. Надовго позбутися від голоду допоможуть апельсини — завдяки підвищеному вмісту клітковини, яка до того ж сприяє нормалізації роботи органів травлення.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.