Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:54:23

Чернігів не змінив своїх традицій до Дня Незалежності. ВІДЕО

25.08.2016   08:09Агенцiя

Країна сьогодні святкує 25-річчя. Навіть вранішній дощ не зіпсував святкового настрою.

Традиційні гуляння до Дня Незалежності України у Чернігівському міському парку культури та відпочинку все одно зібрали чернігівців цілими сім’ями. Велика кількість різноманітної їжі та розваг. Танці, пісні, конкурси. Традиційно у День Незалежності у парку проводять виставку квітів. Квіткові композиції вражають своєю оригінальністю та яскравістю. Та все сьогодні присвячено ювілярці – Україні.

Мирного неба – саме це сьогодні найчастіше бажали одне одному чернігівці. А ще розвитку, процвітання та щастя. Сьогодні ледь не на кожному кроці можна було побачити людей у вишиванках. Для великої «смачної родини» Сироїжко, Ковбаса та Луцик — це вбрання має особливу цінність.

родини Сироїжко, Ковбаса та Луцик: Це сімейна традиція. Кожен підбирав вишиванки сам. Щоб до свята всі були гарні та красиві». У День Незалежності «смачна родина» замість банальних привітань вирішила гуртом виконати гімн України.

Найбільше у цей день очікують фестиваль «Сорока ух». Найкращі кулінари готують юшку за своїми оригінальними рецептами. Цьогоріч страв хоч було і не 40, проте найголовніше, кажуть учасники, аби всім вистачило скуштувати хоча б дві або три. А тому варили багатенько. Вадим Піщур – боєць батальйону «Чернігів» — готував уху за рецептом, який сам вдосконалив. Наразі боєць перебуває у центрі реабілітації. Кухар каже, цю страву один раз довелося готувати для своїх побратимів у зоні АТО. Проте такими стравами там щодня не посмакуєш. Не до цього. Зараз готують для душі. Аби відволікти думки.

Не всі кухарі розповідають свої секрети приготування юшки. Проте, кажуть, головне готувати з душею.

Поки юшка вариться, гостей частували салом. Також готували плов із м’ясом. Нажаль, рецептом кухарі не поділилися. Проте варто сказати, у парку панував такий запашний аромат, що всі гості із виставки квітів поступово перебралися куштувати юшку.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини