Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:05:28

Смачні рецепти вихідного дня

15.05.2016   12:00Агенцiя

Пиріг "Ранкова роса"

Інгредієнти

Тісто: 2 склянки борошна, 1/2 склянки цукру, 2 жовтки, 1 яйце, 2 ложечки розпушувачу, 1/2 пачки м’якого маргарину або масла

Сирна маса: 1 кг нежирного сиру, 1 склянка цукру, 1/2 склянки олії, 2 склянки молока, вершковий пудинг без цукру (35-40 g), 2 яйця, 4 жовтки

Пінка:
6 білків, 1 склянка цукру


Приготування

Тісто
З усіх поданих в рецепті складників потрібно замісити тісто. Для цього я спочатку перетерла яйця, цукор і маргарин, а тоді додала борошно з розпушувачем. Маргарин перед додаванням до тіста я трохи підтопила. Замісіть і покладіть тісто на півгодини в поліетиленовий кульок і в холодильник.

Сирна маса
Сир на цей сирник беруть нежирний. Я брала польський у відерку, який уже перемелений і готовий до вживання. Якщо сир звичайний базарний, змеліть його двічі на м’ясорубці. Додайте решту складників і збийте міксером. Вийде доволі рідка сирна маса, але так має бути.

Пінка
Білки з щипкою солі добре збийте. Коли зіб’ються, поступово додавайте цукор. Краще білки збивати під час печення сирника, найкраще перед самим викладенням пінки на сирник.

Сирник
Кількість інгредієнтів розрахована на велику форму 25×36 см (або дві середні круглі форми). Викладіть дно форми пергаментом для випічки, а боки змажте маслом. Вниз викладіть охололе тісто, розрівняйте (я розкладала змоченими у воду руками). На тісто вилийте сирну масу і випікайте (без піни) близько 1 години при температурі 180 градусів. З піною ще додатково 10-15 хв.

Пінку на сирник викладайте в кінці випікання, коли сирна маса легко зарум’яниться. З пінкою випікайте не надто довго – вона має зробитися легко коричневою (бронзовою), але не надто темною, бо не буде роси :).

Після випічки відкрийте духовку і дайте пляцку охолонути прямо там десь близько півгодини. Тоді вийміть і охолодіть до кінця. Сирник тримайте в холодильнику.

http://easy-cooking.com.ua/

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини