Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:53:53

10 найцікавіших рецептів млинців

13.03.2016   12:13Агенцiя

Масниця, або як кажуть за українським звичаєм Колодій, у розпалі. У цей сиропусний тиждень напереродні Великого посту православні християни відмовляються від м’ясної їжі і традиційно готують налисники — тонкі млинці, у які загортають різноманітні начинки.

У кожної господині існує в запасі безліч рецептів млинців — як солодких, так і несолодких. Пропонуємо вам добірку, яка дозволить вам гідно провести Колодій із новим та оригінальним рецептом. Таких млинців ви ще не куштували!

1. Томатні млинці

Інгредієнти: 3 курячі яйця, молоко,  олія, 3 столові ложки борошна, 1,5 чайної ложки томатної пасти, цукор, сіль.

Начинка: 1/2 капустини, 1/2 цибулини, 4 штучки чорносливу, сіль.

Рецепт. Просіяне борошно змішати з яйцем і молоком, додати томатну пасту, олію, дрібку цукру і солі, ретельно збити до консистенції рідкої сметани. Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змазуючи її час від часу олією. Капусту і цибулю подрібнити та протушкувати на сковорідці. Зняти з вогню, додати порізаний кубиками чорнослив, посолити і перемішати. На готові млинці викласти начинку і загорнути рулетиками або конвертиками.

2. Бурякові млинці

Інгредієнти: 200 грамів червоного буряка, по 50 мілілітрів олії і ряжанки, 2 склянки борошна, 1,5 склянки молока, 1 куряче яйце, 2 столові ложки цукру, 1 чайна ложка солі.

Начинка: 450 грамів курячого філе, півсклянки гречаної крупи, цибулина, пучок зелені, 3 столові ложки вершків, 1столова ложка лимонного соку.

Рецепт. Буряк помити і відварити до готовності, почистити, порізати шматочками і додати в молоко. За допомогою блендера змолоти буряк з молоком до однорідної консистенції, додати просіяне борошно, яйце, ряжанку, цукор і сіль, ретельно перемішати та залишити, щоб постояло приблизно 20 хвилин. Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змащеній олією. Куряче філе і гречку відварити. М’ясо дрібно порізати і перемішати з гречкою. Цибулю почистити, порізати і підсмажити на олії до золотистого кольору, додати в гречку і перемішати. Лимонний сік, подрібнену зелень, вершки та сіль додати до гречаної начинки і ретельно вимішати. Викласти начинку на млинці і загорнути.

3. Шоколадні млинці

Інгредієнти: по 250 грамів молока і борошна, 80 грамів води, 40 грамів цукру, 20 грамів какао, 2 курячі яйця, олія.

Начинка: 500 грамів кисломолочного сиру, півсклянки кокосової стружки, 15 грамів ванільного цукру, 4 столові ложки цукру, 100 грамів йогурту.

Рецепт. Курячі яйця збити з цукром і сіллю, додати столову ложку олії, молоко і воду, ретельно перемішати до однорідності. Борошно просіяти разом з какао і додати в яєчну суміш, добре перемішати, щоб не було грудочок. Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змащеній олією. Кисломолочний сир збити з йогуртом, цукром і ванільним цукром. Додати кокосову стружку і добре перемішати. Викласти начинку на млинці та загорнути.

4. Кавові млинці

Інгредієнти: 250 мілілітрів молока, 75 грамів борошна, 1 куряче яйце, по 2 столові ложки какао, цукру і олії, 1 чайна ложка розчинної кави, по 0,5 чайної ложки розпушувача для тіста і солі.

Начинка: 250 грамів кисломолочного сиру, 4 столові ложки цукрової пудри, 3 столові ложки сметани, 1 чайна ложка лимонної цедри.

Рецепт. Молоко довести до кипіння і розчинити в ньому каву, додати цукор і сіль, перемішати і залишити, щоб охололо. Додати яйце, олію, ретельно збити, додати просіяне борошно з какао, акуратно перемішати, щоб не було грудочок і залишити на 30 хвилин. Випікати млинці на розігрітій сковорідці з додаванням олії. Кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану і лимонну цедру збити за допомогою блендера або міксера до однорідності. Загорнути начинку в млинці.

5. Млинці зі шпинату

Інгредієнти: 300 мілілітрів молока, 200 грамів борошна, 100 грамів шпинату, 2 курячі яйця, 3 столові ложки олії, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі.

Начинка: 200 грамів вершкового плавленого сиру, 150 грамів слабосоленого лосося.

Рецепт. Молоко збити з яйцями, додати олію, цукор, сіль, просіяне борошно і шпинат, подрібнений за допомогою блендера. Ретельно перемішати до однорідної маси і залишити на 10 хвилин, після чого випікати  тонкі млинці на змащеній олією, розігрітій сковорідці. Млинці змастити сиром і покласти шматочки лосося, загорнути рулетиком і порізати на шматочки.

6. Вівсяні млинці

Інгредієнти: 250 грамів молока, 150 грамів вівсяного борошна, 4 яйця, 4 столові ложки вершкового масла, сіль.

Начинка: 250 грамів кисломолочного сиру, 300 грамів маку, 4 столові ложки сметани, вишня сушена, цукор.

Рецепт. Молоко перемішати з яйцями, просіяним борошном, м’яким вершковим маслом і сіллю. Залишити на 10 хвилин, а потім знову добре перемішати. Випікати на розігрітій сковорідці з олією. Кисломолочний сир перемішати з сметаною, цукром, маком і вишнею. Викласти начинку на млинець і загорнути.

7. Млинці на згущеному молоці

Інгредієнти: 560 мілілітрів води, 300 грамів згущеного молока, 1,5 склянки борошна, 2 курячі яйця, 2 столові ложки олії, 0,5 чайної ложки солі.

Начинка: 3 яблука, 3 столові ложки цукру, 1 чайна ложка кориці, 2 столові ложки вершкового масла.

Рецепт. Курячі яйця збити з водою, додати згущене молоко, олію, сіль, просіяне борошно і все добре перемішати, щоб не було грудочок, та залишити на 20 хвилин. Випікати на розпеченій сковорідці з додаванням олії. Цукор з вершковим маслом розтопити в каструлі, додати почищені, подрібнені яблука і корицю, трішки протушкувати. Начинку викласти на млинець і загорнути як вам до вподоби.

8. Мандаринові млинці

Інгредієнти: 200 грамів борошна, 400 мілілітрів молока, 3 курячі яйця, 1 мандарин, 3 столові ложки олії, 1 столова ложка цукру, сіль.

Начинка: 70 грамів вершкового масла, 3 банани, 1 лимон, 2 столові ложки цукру.

Рецепт. Молоко збити з яйцями, цукром, сіллю, олією, просіяним борошном до однорідної консистенції. Мандарин ошпарити кип’ятком, натерти цедру і вичавити сік, додати в тісто, добре перемішати. Насмажити млинців на розігрітій сковорідці змазаній олією. Вершкове масло збити з цукром, додати розім’яті банани з лимонним соком і викласти начинку на млинці, загорнути.

9. Млинці на сироватці з печерицями

Інгредієнти: 500 мілілітрів сироватки, 1,5 склянки борошна, 3 столові ложки олії, 2 столові ложки цукру, 1 чайна ложка розпушувача для тіста, сіль

Начинка: 300 грамів печериць, 3 цибулини, 2 курячі яйця, 1 морквина, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Сироватку  перемішати з просіяним борошном, додати розпушувач для тіста, олію, цукор, сіль. Випікати на розпеченій сковорідці з олією. Курячі яйця відварити, охолодити і подрібнити. Моркву і цибулю почистити, подрібнити і підсмажити на олії. Печериці почистити і підсмажити. Всі інгредієнти перемішати, поперчити, посолити і вимішати. Викласти начинку на млинець і загорнути.

10. Млинці на воді з м’ясною начинкою

Інгредієнти: 500 мілілітрів води, 2 склянки борошна, 2 курячі яйця, 2 столові ложки цукру, сіль.

Начинка: 400 грамів м’яса, цибулина, 3 столові ложки олії, пучок зелені, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Курячі яйця збити з водою, додати цукор, сіль, просіяне борошно і ретельно перемішати до однорідної консистенції. Випікати тонкі млинці на розігрітій сковорідці з додаванням олії. М’ясо відварити до готовності в підсоленій воді, охолодити і дрібненько порізати або пропустити через м’ясорубку. Цибулю почистити, подрібнити і підсмажити до золотистого кольору, додати в сковорідку м’ясо, перемішати і смажити ще 10 хвилин. Зняти з плити, додати сіль і подрібнену зелень. На млинець викласти начинку і загорнути.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини