Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:53:20

Смачні рецепти вихідного дня

21.02.2016   12:53Агенцiя

7 страв із фаршу, які варто вміти готувати. Фарш — чудовий і чи найбільш універсальний інгредієнт, який використовується у приготуванні багатьох страв як української кухні, так і багатьох кухонь світу.

Його можна придбати готовим у супермаркеті, та все ж краще зробити його власноруч. Фарш буває свинячим, яловичим, курячим або рибним. Із ним чудово поєднуються будь-які овочі, а також смакують різноманітні соуси. Його можна використати в приготуванні котлет, супів, запіканок, голубців, начинок для млинців, пиріжків — перелік нескінченний. Пропонуємо вам 7 рецептів доступних страв із фаршу, які під силу приготувати кожному.

1. Тефтелі з грибами у духовці

Інгредієнти: 450 грамів м’ясного фаршу, 300 грамів печериць, 90 грамів твердого сиру, 150 мілілітрів води, неповна склянка рису, 1 цибулина, 1,5 склянки томатного соку, 5 столових ложок сметани, 3 столові ложки борошна, 1 чайна ложка цукру, 2 зубці часнику, кріп, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Рис промити, зварити і охолодити. Цибулю, печериці та часник подрібнити ножем або за допомогою блендера. Твердий сир натерти на крупній тертці. М’ясний фарш розім’яти, додати рис, подрібнену цибулю з печерицями і часником, все ретельно вимішати. До фаршу додати натертий сир, подрібнену зелень кропу, сіль і перець, все добре вимішати. У форму для запікання викладати сформовані з фаршу кульки-тефтельки в один шар. В окремій ємності перемішати томатний сік з цукром, додати сметану і ще раз вимішати. У склянку холодної води додати борошно, перемішати, щоб не було грудочок і з’єднати з томатним соком, вимішати все та залити цією сумішшю тефтельки. Накрити форму для запікання фольгою і відправити в розігріту духовку на годину, випікати при температурі 180º.

2. Котлети в духовці

Інгредієнти: 500 грамів змішаного м’ясного фаршу, 2 склянки панірувальних сухарів, 1 яйце, цибулина, столова ложка крохмалю, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Цибулю дрібно порізати і додати в розім’ятий фарш, перемішати. До фаршу додати яйце, крохмаль, перець і сіль, все ретельно перемішати. Форму для запікання змазати олією. З фаршу сформувати невеличкі, акуратні, однакового розміру котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і викласти в форму для запікання. Пекти близько 20 хвилин при температурі 200º.

3. М’ясний рулет з яйцем

Інгредієнти: 500 грамів м’ясного фаршу, 5 яєць, 1 цибулина, 4 столові ложки молока, петрушка, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Зварити 4 курячих яйця, остудити. 1 яйце збити з молоком і додати в фарш, добре вимішати. Цибулю та петрушку дрібно порізати, додати в фарш, вимішати, посолити, поперчити та ще раз перемішати. Форму для запікання застелити фольгою, викласти на неї частину фаршу. На фарш уздовж розкласти варені яйця, а поверх викласти фарш, який залишився. За допомогою фольги сформувати рулет. Випікати при температурі 180º, близько 40 хвилин.

4. М’ясний хлібець із болгарським перцем

Інгредієнти: 600 грамів м’ясного фаршу, 130 мілілітрів молока, 1 яйце, 1 болгарський перець, 2 столові ложки олії, пів чайної ложки паприки, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Болгарський перець помити, просушити паперовим рушничком і змазати олією, помістити на деко і поставити в розігріту до 180º духовку на 15 хвилин. Дістати перець, зняти шкірку, вийняти середину з насінням і порізати кубиками м’якоть. Фарш перемішати, додати сіль, мелений чорний перець, паприку, яйце, молоко, болгарський перець і все перемішати за допомогою блендера. Невеличку форму для запікання, з високими бортиками застелити фольгою, змазати олією і викласти фарш, зверху фольгу загорнути. Пекти при температурі 200º пів години, а потім розкрити м’ясний хліб щоб підрум’янився і ще випікати близько 20 хвилин.

5. Котлети з вівсяними пластівцями

Інгредієнти: 500 грамів м’ясного фаршу, 50 грамів панірувальних сухарів, 50 мілілітрів молока, півсклянки вівсяних пластівців, півсклянки води, 1 куряче яйце, цибулина, зубчик часнику, мелений чорний перець, сіль, зелень за смаком.

Рецепт. Яйця збити з молоком до однорідної маси і залити вівсяні пластівці, щоб настоялись півгодини. М’ясний фарш розім’яти, додати замочені вівсяні пластівці, подрібнену зелень, перець і сіль, все ретельно перемішати. З фаршу сформувати котлетки, виваляти їх в панірувальних сухарях і підсмажити з обох сторін до рум’яності. Викласти всі котлети в сковорідку, додати трішки води, закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні приблизно 20 хвилин.

6. Рибні котлетки

Інгредієнти: 600 грамів рибного фаршу, 250 грамів сметани, 3 цибулини, куряче яйце, 5 столових ложок води, 3 столові ложки вівсяних пластівців, 2 столові ложки олії, 2 столові ложки соєвого соусу, чайна ложка паприки, мелений чорний перець.

Рецепт. Цибулю дрібненько подрібнити, перемішати з рибним фаршем, додати яйце, соєвий соус, вівсяні пластівці, олію, мелений чорний перець, 2 столові ложки сметани і все ретельно перемішати. В окремій ємності перемішати сметану, яка залишилась з водою, меленим чорним перцем і паприкою. У форму для запікання покласти ложку сметани, потім шар з рибних котлеток. полити соусом з паприкою, і знову шар котлеток политих соусом. Для цього краще обрати невеличку форму для запікання але глибоку. Помістити в розігріту духовку і випікати 40 хвилин при температурі 160º.

7. Відбивні з фаршу

Інгредієнти: 500 грамів індичого фаршу, 4 курячі яйця, 5 столових ложок борошна, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Фарш можна використовувати і зі свинини, яловичини чи навіть курячий. Фарш має бути не рідким, додати в нього сіль, перець, ретельно вимішати. 4 яйця гарненько збити, посолити, поперчити. З фаршу сформувати невеличкі кульки і сформувати невеличкі відбивні, виваляти їх в борошні, вмочити в яйце і смажити на олії до готовності.

Сайт про їжу

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.