Смачні рецепти вихідного дня
Торт "Естерхазі"

Інгредієнти:
Тісто: 8 білків, 1 скл. цукру, 200 г горіхів або мигдалю, 3 ст. л. борошна, кориця
Крем: 4 жовтки, 6 ст. л. цукру + 1 пакетик ванільного цукру, 2 ст. л. крохмалю, 1 ст. л. борошна, 1,5 скл. молока, 300 г масла, 1 ст. л. коньяку
Для прикраси: 3-4 ст. л. абрикосового джему, 200 г білого шоколаду, 50 г чорного шоколаду
Горіхи або мигдаль добре висушити та змолоти на м’ясорубці. Змішати мелені горіхи, муку та корицю в окремій мисці. Білки добре збити на максимальних обертах міксера, поступово додаючи цукор. Додати горіхи з мукою та корицею до збитих білків частинами та легенько вимішати ложкою зверху вниз.
На підготовлений промаслений папір викласти тісто, розмащуючи тоненьким шаром дерев’яною лопаткою.
З даної порції тіста має вийти 2 прямокутних великих коржі (бляшка 30 на 40 см від елекродуховки), які потім потрібно розрізати на три частини. Таким чином вийде 6 невеличких коржів, розміром 30 на 13 см приблизно (відповідно таких розмірів буде тортик). То я так робила :)
А можна вирізати з паперу 6 кругів діаметром 20-22 см, тісто поділити на 6 частин та розмастити на кругах з паперу. Ці круги розмістити на 3 великих бляшках. Відповідно у вас вийде круглий тортик.
Тісто необхідно пекти одразу, воно не може стояти. В іншому випадку його потрібно готувати окремими порціями. Випікати в духовці в режимі конвекції, розміщуючи бляшки на різних рівнях, при температурі 150° С приблизно 20 хв. до золотистості. Папір, на якому пеклися коржі, треба знімати одразу, вийнявши з духовки, поки коржі ще гарячі.
Крем:
Жовтки розтерти з цукром та ванільним цукром, додати крохмаль та муку, добре розмішати, щоб не було грудочок. Поступово вливати молоко, добре помішуючи. Поставити на маленький вогонь, постійно помішувати вінчиком. Коли закипить зняти з вогню та остудити. Масло збити та поступово додавати по ложці заварену масу. В кінці додати ложку коньяку та ще раз добре збити.
Зверху торт прикрасити абрикосовим джемом та розтопленим білим шоколадом. Нанести павутинку з чорного шоколаду.
Зміни від автора:
Використовувала в тісто грецькі горіхи - смачно. З мигдалем не пробувала, думаю буде ще смачніше.
Абрикосового джему не мала, то замінила на джем з ароматної солодкої аличі. Павутинку з чорного шоколаду не наносила.
Коментарі:
Торт чудовий, оригінальний смак, дуже гарно ріжеться! Жаль лише, що з даної порції виходить маленький тортик.
Всім смачного! :)
Останні новини Чернігівщини

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15
Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14
У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».
«Зручніше, безпечніше, екологічніше»: у Чернігові представили План розвитку велоінфраструктури 11:12
16 вересня у Чернігівській міській раді презентували План розвитку велосипедної інфраструктури Чернігівської міської територіальної громади.
Поліція документує наслідки ворожого обстрілу прикордонної Семенівки 09:12
Вчора вдень росіяни поцілили з реактивних систем залпового вогню «Град» по житловому району у м. Семенівка Новгород-Сіверського району.