Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 25 вересня, 23:59:19

Смачні рецепти вихідного дня

20.12.2015   14:52Агенцiя

Торт "Естерхазі"

Інгредієнти:
Тісто: 8 білків, 1 скл. цукру, 200 г горіхів або мигдалю, 3 ст. л. борошна, кориця

Крем:
4 жовтки, 6 ст. л. цукру + 1 пакетик ванільного цукру, 2 ст. л. крохмалю, 1 ст. л. борошна, 1,5 скл. молока, 300 г масла, 1 ст. л. коньяку

Для прикраси: 3-4 ст. л. абрикосового джему, 200 г білого шоколаду, 50 г чорного шоколаду


Горіхи або мигдаль добре висушити та змолоти на м’ясорубці. Змішати мелені горіхи, муку та корицю в окремій мисці. Білки добре збити на максимальних обертах міксера, поступово додаючи цукор. Додати горіхи з мукою та корицею до збитих білків частинами та легенько вимішати ложкою зверху вниз.

На підготовлений промаслений папір викласти тісто, розмащуючи тоненьким шаром дерев’яною лопаткою.

З даної порції тіста має вийти 2 прямокутних великих коржі (бляшка 30 на 40 см від елекродуховки), які потім потрібно розрізати на три частини. Таким чином вийде 6 невеличких коржів, розміром 30 на 13 см приблизно (відповідно таких розмірів буде тортик). То я так робила :)

А можна вирізати з паперу 6 кругів діаметром 20-22 см, тісто поділити на 6 частин та розмастити на кругах з паперу. Ці круги розмістити на 3 великих бляшках. Відповідно у вас вийде круглий тортик.

Тісто необхідно пекти одразу, воно не може стояти. В іншому випадку його потрібно готувати окремими порціями. Випікати в духовці в режимі конвекції, розміщуючи бляшки на різних рівнях, при температурі 150° С приблизно 20 хв. до золотистості. Папір, на якому пеклися коржі, треба знімати одразу, вийнявши з духовки, поки коржі ще гарячі.

Крем:
Жовтки розтерти з цукром та ванільним цукром, додати крохмаль та муку, добре розмішати, щоб не було грудочок. Поступово вливати молоко, добре помішуючи. Поставити на маленький вогонь, постійно помішувати вінчиком. Коли закипить зняти з вогню та остудити. Масло збити та поступово додавати по ложці заварену масу. В кінці додати ложку коньяку та ще раз добре збити.
Зверху торт прикрасити абрикосовим джемом та розтопленим білим шоколадом. Нанести павутинку з чорного шоколаду.

Зміни від автора:
Використовувала в тісто грецькі горіхи - смачно. З мигдалем не пробувала, думаю буде ще смачніше.
Абрикосового джему не мала, то замінила на джем з ароматної солодкої аличі. Павутинку з чорного шоколаду не наносила.

Коментарі:
Торт чудовий, оригінальний смак, дуже гарно ріжеться! Жаль лише, що з даної порції виходить маленький тортик.

Всім смачного! :)

http://dreamfood.ua/2094-tort-esterhaz.html

Останні новини Чернігівщини

Статистика COVID-19 на Чернігівщині: захворіли 127, одужали 45, померли четверо

Статистика COVID-19 на Чернігівщині: захворіли 127, одужали 45, померли четверо 16:16

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 25 вересня в області зафіксовано 127 нових випадків COVID-19.

У Чернігівській ОДА обговорили проєкт Регіонального плану управління відходами

У Чернігівській ОДА обговорили проєкт Регіонального плану управління відходами 12:41

У четвер, 24 вересня відбулося засідання робочої групи щодо розробки проєкту Регіонального плану управління відходами у Чернігівській області, яке провів заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Прилуки: нагороджено переможців літературного конкурсу

Прилуки: нагороджено переможців літературного конкурсу "Місто моє" 12:33

З нагоди відзначення 935-ї річниці міста Прилуки відділом культури і туризму міської ради спільно з Прилуцькою центральною бібліотекою імені Любові Забашти запроваджено літературний конкурс «Місто моє».

З 28 вересня Ніжин переходить до

З 28 вересня Ніжин переходить до "помаранчевої" зони 12:25

У четвер, 24 вересня Держкомісія з ТЕБ і НС встановила нове епідемічне зонування з 28 вересня, Ніжин та Носівський район перейшли у "помаранчеву" зону, в області не залишилося "червоних" зон.

Щоб навчання довше тривало в звичайному режимі, в Чернігові посилять запобіжні заходи в навчальних закладах

Щоб навчання довше тривало в звичайному режимі, в Чернігові посилять запобіжні заходи в навчальних закладах 12:22

З огляду на те, що з початком осені збільшується інтенсивність обміну інфекціями, до яких тепер додався і небезпечний ковід, у Чернігові посилять застережні заходи у школах і дитячих садочках. Таке розпорядження керівнику управління освіти дав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 24 вересня.