Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:35:19

Сік алое допоможе позбутися багатьох проблем зі шкірою

20.12.2015   14:05Агенцiя

Алое — рослина-лікар із далеких посушливих пустель, що проживає з нами пліч-о-пліч вже не одне тисячоліття. Сік цієї рослини — надзвичайно лікувальний, він допоможе позбутися багатьох проблем зі шкірою й призупинити її в’янення з віком.

Алое — добре знайома багатьом із нас кімнатна рослина, яку називають ще «столітником» і «лікарем». Насправді, та рослина, яку ми вирощуємо на підвіконні, — алое деревовидне — один із 400 видів «столітників», із яких тільки чотири є лікарськими.

Соковите листя цієї рослини містить безліч поживних речовин, завдяки чому алое широко застосовується в медицині та косметології.

Стебла й листя алое містять більше 200 корисних компонентів, у тому числі:

• вітаміни: А (бета-каротин), групи B (в тому числі рідкісний вітамін B12), С, Е;
• мінеральні солі;
• дубильні речовини;
• катехіни, ферменти, каротиноїди, флавоноїди.

Ще більше трьох тисячоліть тому люди знали, що алое є дуже цінною лікарською рослиною, й із успіхом застосовували її цілющу силу. Сьогодні вже ніхто не сумнівається, що алое має найпотужнішу протизапальну та антибактеріальну дію, завдяки чому бореться з грибками, мікробами й навіть деякими вірусами. В той же час варто відзначити, що деякі експерименти показали: прийом листя алое всередину (разом зі шкіркою, що містить алоїн з канцерогенною дією) може бути досить небезпечним.

Що стосується зовнішнього застосування алое, тут побоюватися не варто:«домашній лікар» відмінно справляється з:

• ранами, виразками, порізами, опіками;
• подразненнями будь-якої властивості;
• запаленнями порожнини рота;
• дерматитами, екземою, алергічними реакціями на шкірі;
• запальними процесами шкіри;
• грубим рубцюванням тканин шкіри.

Сік алое в косметології:

– покращує загальний стан шкіри, попереджає її раннє старіння;
– зволожує шкіру, робить її більш еластичною та пружною;
– є найпотужнішим регенератором клітин, сприяє їх оновленню;
– усуває всі недоліки шкіри: рубці (навіть глибокі), прищі, акне; освітлює пігментні плями;
– швидко заспокоює шкіру та знімає запалення.

Як бачимо, сік алое — незамінний засіб для проблемної шкіри, який дуже просто можна використовувати в домашніх рецептах краси. Використовувати можна як сік, так і гель алое. Гель — це м’ясиста частина листя «столітника», з якої можна отримати й сік.

Як підготувати листя алое

1. Зріжте кілька найнижчих м’ясистих листів алое. Рослині повинно бути не менше трьох років. Деякі фахівці радять перед цим не поливати рослину протягом тижня: у цьому випадку листя буде містити максимум корисних речовин.

2. Листя промийте, підсушіть, оберніть щільною тканиною або папером (трубочкою) і покладіть у холодильник на 14 днів.

Щоб приготувати сік із листя алое, який можна використовувати в якостізволожувального тоніка, дрібно подрібніть листя та залийте його холодною кип’яченою водою із розрахунку 1 частина листя і 3 частини води. Ємність із сумішшю накрийте кришкою та поставте на 2 години у темне і прохолодне місце. Після цього суміш кілька разів пропустіть через марлю. Такий сік зберігається в темному посуді у холодильнику не більше двох тижнів.

Рецепти інших засобів на основі алое для обличчя

1. Для жирної та проблемної шкіри. Суміш: 2 ст.л. соку алое, 1 білок сирого яйця і 1 ч.л. соку лимона. Нанесіть на обличчя. Коли суміш повністю висохне — змийте прохолодною водою. Маска має протизапальну дію, звужує пори, підсушує шкіру, усуває жирний блиск.

2. Для сухої шкіри. Суміш: 2 ст.л. соку алое, 1 ст.л. жирних вершків, 1 сирий яєчний жовток. Нанесіть на обличчя на 20 хв, змийте теплою водою. Маска відмінно зволожує та живить шкіру.

3. Для в’ялої шкіри. Змішайте 2 ст.л. соку алое, 1 ст.л. сиру (сметани або жирних вершків), 2 ч.л. рідкого меду. Суміш нанести на обличчя на 15—20 хв, після чого змити водою. Така маска освіжає, пом’якшує та підтягує шкіру обличчя.

4. Поживна маска. Змішайте 2 ст.л. соку алое з 1 ст.л. будь-якої олії (персикової, мигдальної, оливкової). Суміш нанесіть на обличчя, через 30 хв вмийтеся теплою водою. Ця маска омолоджує, пом’якшує та живить шкіру, розгладжує зморшки.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини