Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:42:26

Хор Київських духовних шкіл відвідав святині Чернігівщини

09.11.2015   07:41Агенцiя

5 листопада учасники хору Київських духовних шкіл на чолі з регентом - ієромонахом Леонтієм (Тупкало) звершили паломницьку поїздку в одне з найдавніших міст України - Чернігів.

Першою зупинкою київських паломників став Собор Різдва Богородиці в передмісті Чернігова, місті Козельці. Головною визначною пам'яткою собору є багатоярусний різьблений позолочений іконостас XVIII століття, який, згідно з деякими джерелами, був виготовлений в Італії. Будівництво всього собору тривало близько одинадцяти років (1752-1763 рр.) на кошти сімейства Розумовських.

Далі група відвідала Єлецький жіночий монастир. У цій святій обителі семінаристи привітали духовними і народними співами ігуменю монастиря Нектарію, з благословення якої для них була організований обід в монастирській трапезній.

Після цього семінаристи попрямували до Свято-Троїцького собору. Екскурсію учням Київських духовних шкіл провів особисто керуючий Чернігівською єпархією митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, ректор Чернігівського духовного училища. Владика поділився з майбутніми пастирями своїм досвідом багаторічного служіння Церкві, навів приклади, коли йому допомагали чернігівські угодники Божі Феодосій, Філарет і Лаврентій. Прослухавши кілька духовних піснеспівів у виконанні семінарського хору владика подякував студентам за візит, дав кілька настанов і вручив пам'ятні подарунки.

Далі група відвідала Спасо-Преображенський собор. Згідно історії, це один з найдавніших храмів на території Київської Русі. Тут хор КДАіС співав за Вечірнім Богослужінням.

Наостанок семінаристи відвідали Антонієві печери. Паломники ознайомилися з інтер'єром підземних храмів і вклонилися місцевим святиням. Особливий інтерес викликала архітектура храму Феодосія Тотемського, висота в нартексі якого - 8,5 м, довжина - 15,5 м. Цей храм вважається найбільшим підземним храмом в Європі.

На завершення паломництва семінаристи звершили подячний молебень вже в стінах Києво-Печерської Лаври.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини