Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:36:42

8 жовтня міжнародна медична спільнота відзначає Всесвітній День зору

08.10.2015   08:54Агенцiя

Важливість зору важко переоцінити, адже 90% інформації про навколишній світ ми отримуємо через зір. Тому особливої актуальності набуває необхідність збереження зору змолоду, враховуючи, що захворювання очей важко лікуються, а за умов несвоєчасного звернення до спеціалістів вони здатні призвести до інвалідності та сліпоти.

За спостереженнями медиків, 85% населення планети страждає на ті чи інші патології зору, серед яких найпоширеніші коротко- та далекозорість.

На Чернігівщині функціонує мережа закладів, в яких можна отримати своєчасну та кваліфіковану допомогу у разі очних недуг.

Безперечно, КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня», як заклад найвищого на Чернігівщині третинного рівня надання допомоги, має все необхідне для профілактики та лікування захворювань очей, адже там створені і успішно працює Центр мікрохірургії ока та очної травми.

Як повідомляє головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров’я облдержадміністрації з офтальмології Ірина Биховець, завдяки зусиллям облдержадміністрації центр оснащений відповідним обладнанням для лікування складних випадків очної патології. Наприклад, сучасні факоемульсифікатори та інша хірургічна і діагностична апаратура використовуються для лікування  найпоширеніших хвороб очей та здійснення таких оперативних втручань, які ще кілька років тому були доступні лише медикам столичних клінік та центрів в Одесі і Харкові. 

«Протягом року за ургентною допомогою до офтальмологів обласної лікарні звертається понад 2 тис. пацієнтів з різних куточків області. Практично всім ми допомагаємо і повертаємо їх до нормального життя.

Втім, це стає можливим лише за умов якнайшвидшого звернення пацієнтів, – наголошує Ірина Биховець. – Тому хочу  попередити громадян – гострі травми очей, різноманітні подряпини очного яблука та повік, опіки, потрапляння до ока сторонніх предметів потребують своєчасної допомоги спеціалістів – офтальмологів, які цілодобово працюють у спеціалізованого відділення обласної лікарні.

Крім того, будь-які консультації стосовно збереження зору і профілактики очної патології, а також висококваліфіковане лікування можна отримати і у центральних районних та міських лікарнях, поліклініках. Отже, якщо ви відчули, що з вашим зором щось негаразд – офтальмологи Чернігівщини вам допоможуть».
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини