Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:10:37

2 серпня - День Повітряно-десантних військ (День ПДВ)

02.08.2015   07:11Агенцiя

Сьогодні важко уявити собі професійну армію без військ швидкого реагування, які в будь-яку хвилину готові до висадки з повітря і швидкого розгортання в географічно віддалених районах тилової зони противника з метою максимального військового посилення наступального, оборонного чи дістабілізаціонного ефекту.

Повітряно-десантні війська або сили ПДВ - спеціалізований і унікальний рід військ, днем народження якого вважається дата 2-го серпня. Саме в цей день, в далекому 1930-му році, в ході військових навчань під Воронежем, що проводився Московським військовим округом, був десантований перший парашутно-десантний підрозділ з 12-ти чоловік.

Блакитні берети, так ще називають цих, по істині славних солдатів, безстрашні і міцні воїни, гроза для будь-якого потенційного противника. За свою багаторічну історію забезпечили безліч блискучих перемог в умовах жорсткої дисципліни, почуття плеча і високої бойової підготовки.

На теренах колишнього Радянського Союзу Повітряно-десантні війська були задіяні практично в усіх збройних конфліктах і забезпечували досить вагому підтримку всієї Радянської Армії, обростаючи самими неймовірними легендами і наводячи справжній жах на супротивника. Все це давалося дуже дорогою ціною, ціною власного життя, але ця ціна, яку десантники платили за наше мирне небо та збережені життя цивільного населення своєї держави.

Не дарма ПДВ вважаються і справжньою армійською елітою. За даними проекту DilovaMova.com, бойова підготовка військ, це не тільки бездоганне володіння будь-яким видом зброї, рукопашний бій і стрибки з парашутом. Це передові інтелектуальні технології ведення бою в найжорсткіших умовах, стратегія і тактика максимального військового ефекту із застосуванням мінімальної кількості власних сил для досягнення поставлених тактичних завдань.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.