Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:54:21

26 липня - День парашутиста

26.07.2015   06:45Агенцiя

Стрибки з парашутом - це не тільки адреналін і відвага, спорт і професіоналізм. Це неперевершене відчуття, яке виникає у вільному польоті, коли вітер намагається укласти людину в свої обійми. Це свобода і надія, яку не можна видчути ніяк інакше, як тільки зробити стрибок з парашутом.

Професійне свято парашутистів (неофіційний, але визнаний у своїх колах) відзначається щорічно 26-го липня. В цей день у далекому 1930-му році група радянських льотчиків-парашутистів неподалік від Воронежа під керівництвом Бориса Мухортова вперше виконала затяжну серію стрибків з літака. Ця видовищна подія сприяла початку масового розвитку парашутизму в Радянському Союзі, стрибки стали здійснювати не тільки з літаків, але і з аеростатів.

Історично, за даними проекту DilovaMova.com, схеми перших прототипів парашутних пристроїв для спуску зі значних висот стали з’являтися набагато раніше перших ескізів самих літальних апаратів. Однозначно було зауважено, що форма купола значно ефективніше для гальмування вільного польоту. Так, спроби застосування подібних пристроїв відбувалися в багатьох культурах на багатьох континентах не залежно один від одного.

Однак актуальність в безпечному і найбільш ефективному пристрої для спуску з висоти, звичайно ж назріла з розвитком повітроплавання. Шлях до пристрою сучасного парашута був надзвичайно тернистим. За свідченням багатьох військових парашутистів-десантників, в 1950-х - 1960-х роках в ході проведення тренувальних стрибків з парашутом, практично рідкістю було, коли цей процес проходив зовсім без інцидентів. Сучасні парашути - це багаторічний досвід проб і помилок, це сучасні пристрої та надійні матеріали, ряд основних та дублюючих систем, які роблять стрибок максимально безпечним і швидше приємним спортивним заняттям.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини