Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:28:16

Геннадій Корбан влаштував у Чернігові міні-фестиваль повітряних куль

06.07.2015   17:01Агенцiя

Один з найяскравіших моментів відпочинку чернігівців цієї неділі – міні-фестиваль повітряних куль від благодійного об‘єднання «Укроп». Три величезні, яскраві, буквально невагомі кулі – ширяли у небі над пляжем «Золотий берег».

На дивовижний старт прийшли подивитися чимало чернігівців – учасників літніх заходів, влаштованих БФ «Укроп» біля берега Десни. Попри спеку, яка трималася навіть надвечір, люди не відходили від куль, в яких розігрівали газові пальники, а відтак теж було досить гаряче. Кожен хотів роздивитися матеріал куполу, кошик  і тих, хто полетить. У натовпі перешіптувалися:

-          Ох, а я б полетів… Круто!

-          А я не змогла б: це ж так високо, а я боюся висоти…Хоч і кулі так гарно виглядають…

І поки внизу біля сцени відбувалося індійське свято фарб – Холі, вгорі – три монгольф‘єри (кулі, що літають за допомогою теплого повітря, назва пішла від імені перших повітроплавців та винахідників братів Монгольф‘є – авт.) облітали береги Десни. Як зізналася згодом новоявлена повітроплавчиня журналістка Ірина: від краси та висоти польоту в неї просто перехопило подих.

-          Згори все виглядає інакше, аніж унизу. Десна – така спокійна велична, її зелені береги, я скажу: в нас така красива країна. Скрізь де б я не бувала по Україні – завжди дивуюся її вроді. Чернігівщина, Київщина, Дніпропетровська область, Львівська  і багато інших – кожна з них красива по-своєму, а разом – це наче різнокольорове намисто, де кожна намистина грає.

Від себе додамо: не дарма ж неофіційне гасло об‘єднання «Укроп» – «Дніпро – Десна – країна одна». Попри бажання багатьох чиновників, політиків і просто ворогів розсварити українців з різних куточків нашої держави – Українське об‘єднання патріотів переконане: нам всім варто об‘єднуватись. Так і сильнішими будемо, і суперників здолаємо.

-          Ці три повітряні кулі в недільному небі – стали своєрідним символом єднання громадян, - пояснює Геннадій Корбан, один з ініціаторів незвичної акції. – Вони як нагадування: мир кращий за війну, а примирення – за сварку. В розрізненій країні не побудуєш міцної економіки і потужних підприємств, не привезеш сюди туристів, і не зможеш оздоровити націю за допомогою якісних медичних програм. Тому, ці кулі – це наші птахи миру в чернігівському небі!

Хоч аеростати і потужно стартували, але звісно, до Дніпра не долетіли, приземлилися в Чернігові. Що цікаво: куполи куль були оформлені в патріотичних синьо-жовтих кольорах. Окрім цього, у політ пасажири та пілоти брали з собою великі прапори України і вимахували ними згори. На щастя та на удачу усім чернігівцям!

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини