Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:59:56

Чернігівські діти на позитиві повернулися з "Артеку"

29.06.2015   12:25Агенцiя

Минулими вихідними на чернігівських Валах радісно зустрічали першу групу дітей, що повернулися з відпочинку в «Артеці».

Так, це саме той славнозвісний міжнародний табір «Артек», який 90 попередніх років працював у Криму. На жаль, через незаконну анексію півострову керівництву табору довелося шукати інше місце дислокації. Зупинилися на мальовничих лісах та озерах під Києвом.

Нагадаємо, що два тижні тому, за ініціативи та підтримки Сергія Березенка, 30 чернігівських дітлахів поїхали на оздоровлення до Пущі-Озерної. У першому заїзді були  діти, чиї батьки брали участь в АТО, переселенці, малеча з багатодітних сімей. Словом ті, хто сьогодні найбільше потребує оздоровлення, відпочинку та уваги.

Юні артеківці повернулися додому з позитивним настроєм, купою гарних вражень та емоцій, новими друзями та знаннями.

– Я дуже радий, що ви повернулися з табору з такими гарними емоціям, - звернувся до дітей Сергій Березенко. – Для нас це був певний ризик, адже «Артек» вперше приймав дітей не в Криму. Я знаю, що вам не хотілося їхати з табору. Тому сподіваюся, що «Артек» знову гостинно вас зустріне вже у наступному році.

Дуже задоволеними тим, що діти отримали змогу відпочити у таборі, були батьки.

– Емоції мене просто переповнюють, - розповіла нам Олена Белеванцева, яка відправляла до табору свого сина Олексія. – Всю дорогу з Києва діти співали пісні, частушки, речитативи. Всю дорогу в автобусі відчувалась ейфорія, щастя та радість. За словами жінки, вона мала можливість подивитися на умови, в яких жили діти. – Пройшлася корпусами табору, побачила прекрасний сосновий бір, озеро, лебедів. А який запах у тамтешній столовій. Дітей після відпочинку не впізнати. Дякуємо Сергію Івановичу за чудовий відпочинок для дітей, - додала пані Олена.

У Пущі-Озерній дітям забезпечили чудові умови відпочинку: величезна територія, озера з піщаними пляжами, дитячі та спортивні майданчики, човникова станція, басейн, різноманітні гуртки, п’ятиразове харчування та комфортні умови проживання. Окрім того, діти мали можливість, за необхідності, підлікуватися.

- У таборі було дуже круто, - розповів Олексій Белеванцев. – Ми багато купалися, розважалися, танцювали. Брали участь у різноманітних конкурсах, ходили на всілякі гуртки, їздили на екскурсію до Києва. До нас з концертом приїздила Тіна Кароль. Відпочинок був просто супер. Шкода, що два тижні так швидко пролетіли.

Це був перший та не останній заїзд чернігівців до «Артеку». У передвиборчій програмі Сергія Березенка питання відпочинку та оздоровлення дітей з Чернігова посідає одне з провідних місць. Тому наші хлопчаки та дівчатка ще неодноразово вирушатимуть на відпочинок, не тільки до «Артеку», а й в інші табори. Наприклад, наступного тижня група дітей відправиться до Гутів, селища на Івано-Франківщині. 

– Ми докладемо максимум зусиль, аби оздоровити якомога більше дітей з Чернігівщини, - пояснив Сергій Березенко.   

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини