Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 липня, 02:37:42

Смачні рецепти вихідного дня

14.06.2015   10:50Агенцiя

Солянка сборная мясная

Состав: говядина/телятина или свинина (на косточке) - 600-700 г (для бульона: 2,5-3 литра воды, 1 луковица, 1-2 лавровых листа, 3 горошины душистого перца, соль), копченые ребрышки - 300 г, ветчина - 200 г, колбаса копченая - 200 г, лук репчатый - 1 шт, соленые огурцы - 2-4 шт, оливки - 100 г, каперсы (по желанию) - 50-70 г, томатный соус или кетчуп - 2 столовых ложки, растительное масло – 2 столовых ложки, сливочное масло – 1 столовая ложка, зелень петрушки, лимон (для подачи), сметана (для подачи), соль, свежемолотый перец

До теми: Фейсбучний мікс до кави № 43 з чудовою цитатою від Ольги Макухи про солянку.

Приготовление

Говядину и копченые ребрышки положить в кастрюлю, залить водой и довести до кипения.
Снять пену, положить очищенную луковицу и варить 2 часа при слабом кипении.
За 15 минут до готовности немного посолить, положить лавровый лист и горошины перца.
Мясо вынуть из бульона, удалить луковицу и специи, бульон процедить.
Отделить мясо от костей и нарезать соломкой.
Также, соломкой, нарезать ветчину и колбасу.

Совет. Солянка может оказаться не дорогим удовольствием, а экономичным решением, если готовить ее после праздников, когда остаются закупленные к праздничному столу несколько видов мясных копченостей. По 100-200 грамм различных мясопродуктов сделают вкус солянки еще более богатым и насыщенным.

Огурцы нарезать соломкой.
Выложить в сковороду, добавить немного бульона и припустить 5-7 минут.
Переложить огурцы в кастрюлю с бульоном.
Луковицу очистить и нарезать четвертькольцами.
В сковороде разогреть сливочное масло вместе с растительным, выложить лук, посолить, поперчить и обжарить до мягкости.
Добавить кетчуп, перемешать и переложить зажарку в бульон.
Положить в кастрюлю отварное мясо, ветчину и колбасу.
Добавить оливки, перемешать и готовить 10-15 минут.

Совет. В солянку можно добавить немного рассола от оливок.

Добавить каперсы, перемешать, посолить и поперчить по вкусу.

Накрыть кастрюлю крышкой и дать настояться 15 минут.

При подаче в каждую тарелку положить ломтик лимона,  заправить солянку сметаной и посыпать зеленью.

http://gotovim-doma.ru/

Останні новини Чернігівщини

Під покровом Святого Пантелеймона: медикам області вручили найвищу громадську відзнаку 17:08

Орден Святого Пантелеймона – громадська відзнака, яка присуджується з 2017 року за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. І хоча з початком повномасштабної війни традиційний конкурсний відбір дещо змінено й адаптовано до нинішніх реалій, підхід залишився той же – за професіоналізм та милосердя.

У Прилуках поліцейські затримали групу наркоторговців 16:35

Слідчі та кримінальна поліція Прилуцького райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури викрили злочинну групу у складі трьох місцевих мешканців, які систематично займалися збутом психотропних речовин.

Соціальні послуги на Чернігівщині – про основне на брифінгу в ОВА 15:33

Надання та розвиток соціальних послуг у громадах під час воєнного стану є надважливим питанням. Про цей напрям роботи у Чернігівській області говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

У Прилуках поліцейські оперативно затримали підозрюваного у крадіжці грошей з ювелірного магазину 13:58

Оперативники Прилуцького райвідділу поліції за «гарячим слідом» встановили та затримали причетного до крадіжки коштів в одному з ювелірних магазинів Прилук.

З 15 липня перекривається рух автотранспорту на перехресті вулиць Івана Мазепи та Музична. Як курсуватиме громадський транспорт 13:27

У Чернігові цілодобово з 15 липня по 31 жовтня на перехресті вулиці Івана Мазепи з вулицею Музичною буде перекритий рух автотранспорту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини