Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:44:33

Літній оздоровчий сезон у санаторії "Зелений Гай"

09.06.2015   09:03Агенцiя

У Чернігівському обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Зелений Гай» з 29 травня розпочався літній оздоровчий сезон, що триватиме до 29 серпня 2015 року. Заплановано провести для санаторної реабілітації дітей області із групи підвищеного ризику захворювання на туберкульоз 4 заїзди (по 120 відпочиваючих у кожному, термін перебування – 21 день).

Санаторій розміщений в позаміській зоні, у сосново-березовому лісі, біля річки Білоус. Функціонує цілорічно, розрахований на 100 місць, для дітей віком з 6 до 17 років.

За словами заступника головного лікаря по медичній частині, завідувачки лікувального відділення санаторія «Зелений Гай» Раїси Сокор у закладі використовуються основні засоби санаторно-курортної реабілітації: санаторний руховий режим, лікувальне дієтичне харчування, кліматотерапія, лікувальна фізкультура та масаж, фізіотерапевтичні методи, фітотерапія.

«Зараз триває перший заїзд дітей із міст Чернігова, Ніжина, Прилук та 22 районів області, всього – 120 чоловік, – розповідає Раїса Сокор. – При приїзді до санаторію всі діти оглядаються лікарями, які призначають їм лікувально-оздоровчі та загартовуючи процедури. На літній період збільшено фінансування на медикаменти, вироби медичного призначення, дезінфекційні засоби (4,82 грн. на 1 ліжко/день).

У санаторії організоване 6-ти разове харчування дітей, із дотриманням фізіологічних норм продуктів, якості та безпеки харчової сировини, питної води. На організацію харчування дітей виділене фінансування – 40 грн. на 1 ліжко/день».

У санаторії велика увага приділяється організації культурно-масової роботи, розробці програм відпочинку, проведенню змістовного дозвілля дітей. Проводяться екскурсії по історичних місцях м.Чернігова, відвідування музеїв, театрів, виставок, дитячих атракціонів, прогулянки на катері по річці Десна, різноманітні природничі заходи, тематичні вечори, конкурси, відеодемонстрації.

Організована робота різних гуртків, спортивних секцій, лялькового театру санаторію. Систематично проводяться виставки робіт учасників гуртків, спортивні змагання. За участю дітей випускаються куточки здоров’я та стінна газета, листівки і плакати для проведення інформаційних заходів приурочених до знаменних дат.

На території санаторію облаштовані ігрові та спортивні майданчики для занять дітей волейболом, баскетболом, футболом, настільним тенісом, проведення шахово-шашкових турнірів, спортивних конкурсів.

В санаторії створені всі умови для якісного та повноцінного оздоровлення і відпочинку дітей в літній сезон.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини