Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:06:44

Різновиди відпочинку на воді – на фестивалі "Десна туристична"

25.05.2015   08:09Агенцiя

Перший фестиваль «Десна туристична» пройшов 23 травня та зібрав за пішохідним мостом у Чернігові всіх, хто цікавиться активним відпочинком і екологічним туризмом.

«Чернігівщина має величезний рекреаційний потенціал, однак він використовується лише незначною мірою, - говорить один з організаторів, начальник відділу туризму Обласного управління культури та туризму Олег Герасименко. – Тому мета цього заходу – запропонувати чернігівцям і жителям інших регіонів України різновиди водного відпочинку».

- Цей фестиваль – спільна ініціатива підприємців, котрі займаються розвитком туризму на воді, та громадського об’єднання «Туристичний клуб Чернігівщини». Організаційну допомогу нам надали управління культури та туризму Чернігівської ОДА, управління стратегічного розвитку та туризму та управління культури Чернігівської міської ради, - продовжує співорганізатор, керівник проекту «Кластер водного туризму в Чернігівській області» Сергій Провозин. - Підготовка до фестивалю «Десна туристична» велася декілька місяців, ми намагалися підготувати справжнє свято для всієї родини. Сподіваюся, нам це вдалося, та й погода у цьому посприяла.

Головною родзинкою фестивалю став, звісно сплав-парад різноманітних плав засобів. Це були водні дачі і плоти, човни і байдарки, човни-дракони і вітрильники, і навіть еко-плоти зі сміття. Вони стартували від пляжу «Золотий берег» і фінішували на базі «Хімік» за пішохідним мостом. Упродовж дня можна було «погостювати» на такій дачі, покататися на плоту чи байдарці. А найбільш сміливі учасники фестивалю «осідлали» драконів. Це були незабутні враження!

Після офіційного відкриття розпочався концерт. Причому сцена розташовувалася на одному з плотів (плав дача «Корсар»). Артисти виступали і на верхній, і на нижній палубі. А гості танцювали просто неба. Драйвову атмосферу на фестивалі допомагали створювати наші чудові місцеві вокалісти (гурт «Конфеті», Алла Гаркуша та інші), танцювальні колективи (зокрема, «Парадокс»), окрему програму підготували студенти ЧНТУ, а спеціальним гостем став гурт «Персона 38». Чернігівські спортсмени порадували показовими виступами (домбайський бокс, хортинг). Працювало «мотузкове містечко», можна було ознайомитися з правилами гри «Лазертаг».

Організатори фестивалю підготували і пригощання. Так, рибна юшка – одна з улюблених і традиційних страв під час відпочинку на воді - вдалася на славу! Якщо цей проект сподобається чернігівцям, можна буде започатковувати нову традицію.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.