Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:58:29

Програма Атрошенка "Здійснимо дитячі мрії разом" триває: цього року встановлять ще більше 10 великих майданчиків

12.05.2015   21:53Агенцiя

Перший дитячий ігровий майданчик цього року відкрили в Чернігові. Справжнє дитяче містечко з’явилося у дворі будинку 107 на вул. Пухова.

Його встановив благодійний фонд «Поліський оберіг» Владислава Атрошенка за сприяння координаторів у цьому мікрорайоні - Олега Мороза та Сергія Шахрайчука.

Меценати переконані, що маленькі чернігівці гідні щасливого дитинства, а тому будуть допомагати дітям, скільки вистачить сил. «Зараз дуже складна ситуація, - розповідає Владислав Атрошенко. – В країні війна, але дитинство не можна перенести. Діти повинні мати можливості для безпечного і цікавого дозвілля. Поки цим не хоче займатися влада міста, справу до своїх рук повинні брати небайдужі чернігівці, які мають можливість допомагати іншим».

Батьки радіють такому містечку. Переконують, тепер гратися на гірках і гойдалках безпечно і цікаво.

Мама Тетяна розповідає, що до встановлення майданчика їм доводилося шукати собі розваг де-інде. «Ми ходили по іншим дворам. Та у нашому районі немає місця для малюків, - розповідає Тетяна. – Моєму сину ще немає двох років, та у нього стільки було радості, коли ми вийшли на подвір’я, а  тут такий майданчик».

Майданчик з 25 елементів: тут і гірки, і гойдалки, і стінки. Усе безпечне і відповідає державним сертифікатам якості.

Програма «Здійснимо дитячі мрії разом» розпочалася ще два роки тому. За цей час в чернігівських дворах уже з’явилося більше 20-ти великих та якісних ігрових майданчиків. Цьогоріч змонтують ще десять.

Наступними щасливцями стануть дітлахи вулиць Любецька та Рокосовського.

А найближчим часом планують встановлювати й спортивні майданчики для підлітків. «Я сам із юності регулярно займаюся спортом, - розповідає один із координаторів «Поліського оберегу» Сергій Шахрайчук – А тому я знаю, як це важливо для підлітків. Адже спорт – це життя. І сьогодні не кожен може заплатити гроші за тренажерний зал, а от вийти у двір може кожен».

Облаштування дитячої території вже традиційно перетворюється на свято не лише для дітей кількох сусідніх дворів, а й для їхніх мам, батьків, дідусів і бабусь. Так сталося і цього разу.

Крім традиційних розваг, таких як твістинг та аквагрим, дітлахи мали змогу взяти участь у майстер-класі з виготовлення виробів із солоного тіста і конкурсі малюнка на асфальті на тему: «Моя домівка – Україна». Родзинкою заходу став фотоконкурс «Наш дружний двір».

Крім розваг мешканці будинків на Пухова змогли поспілкуватися та висловити слова вдячності народному депутату України Владиславу Атрошенку, а також координаторам БФ «Поліський оберіг» Олегу Морозу і Сергію Шахрайчуку.

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини