Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:07:37

Сім звичок, які можна змінити на краще

23.11.2014   13:56Агенцiя

Припустимо, що у вашому раціоні не так багато солодкої, борошняної і жирної їжі, ви харчуєтесь як треба, по чотири рази на день і не слонячими порціями.

Але сумовитий жирок все одно накопичується в проблемних місцях, і фігура залишає бажати ліпшого. Чому це відбувається? Ось сім звичок, які не стосуються харчових вподобань, але заважають вам милуватися відмінною фігурою.

Сидіти скрізь, де можна сісти

Сидячий спосіб життя не даремно називають прокляттям сучасності, але тут вже нічого не зробити – деякі види зайнятості зобов’язують сидіти по вісім годин на день. Це дуже небезпечна необхідність, яка з часом переходить у звичку. Та набагато гірше, якщо ви продовжуєте відпочивати подібним чином і поза роботою.

Довгий період непорушності підвищує ризик серцево-судинних захворювань, діабету, раку і ожиріння. Звичайно, якщо ви не переїдаєте, ожиріння навряд чи можливо, але ось пару зайвих кілограмів ви точно заробите.

Намагайтеся не проводити відпочинок пасивно. Замість довгих посиденьок за комп’ютером – домашні справи, які давно вже треба зробити, замість того, щоб сидіти у кафе – прогулянки, замість чергового серіалу – година занять спортом.
На роботі ви теж не прив’язані до стільця. Щогодини вставайте на 5-10 хвилин, робіть невелику зарядку або просто зробіть прогулянку по офісній будівлі.

Чи не висипатися довгий час

Доведено, що нестача здоровогу сну прямо впливає на збільшення зайвих кілограмів. Причина в гормональних змінах і самій поведінці, які викликані хронічним недосипанням.

Якщо ви звикли засинати о третій годині ночі, цілком можливо, що десь опівночі вам закортить щось з’їсти. Крім того, протягом дня ви будете підтримувати бадьорість за допомогою кави і солодких перекусів, що так само може привести до зайвих кілограмів.

А в стані постійної млявості, яку відчуває людина з недоліком сну, ви навряд чи змусите себе піти в спортзал або почати тренуватися вдома.

Починайте виробляти корисні звички щодо сну. Зрозуміло, що якщо ви звикли засипати у три часа ночі, то у перший же день у вас не вийде лягти о десятій годині вечора. Але ви можете поступово рухати час засипання.

Сутулитися, навіть якщо зайва вага – просто ілюзія

Якщо мова йде про декілька зайвих кілограмів і вас хвилює тільки зовнішній вигляд, зігнута спина відіграє тут дуже важливу роль. З сутулою спиною живіт випинається вперед, тоді як правильна постава змушує підібрати його.

Так що спробуйте випрямити спину, відвести плечі назад і подивитися на себе в дзеркало. Все ще потрібно худнути або пора виправляти поставу?

Їздити замість того, щоб ходити і підніматися

Ви живете на четвертому чи п’ятому поверсі і постійно піднімаєтеся ліфтом, вже забувши, де знаходяться сходи? А офіс у вас взагалі на третьому поверсі і все одно ви користуєтесь ліфтом?

Вам подобається висловлювання «краще довго їхати, ніж довго йти» і ви ніколи не використовуєте транспорт, завдяки якому вам доведеться йти до свого будинку пішки пару зупинок? Навіть якщо це допомагає заощадити 15-20 хвилин часу.

Уникаючи цого невеликого фізичного навантаження протягом дня – звичайної прогулянки і підйому сходами, – ви позбавляєте себе можливості витратити зайві калорії.

І навряд чи після цілого дня пасивності ви змусите себе піти у спортзал, а от якщо пішки пройдете пару зайвих зупинок і підніметесь на свій поверх, та ще й прогуляєтесь ввечері, заняття у спортзалі буде не таким стресом для пасивного організму.

Прийом деяких ліків

Деякі хвороби можуть викликати набір ваги, особливо якщо вам наказано дотримуватися лежачого режиму. Але в наявності зайвої ваги можуть бути винні і самі ліки.

Наприклад, деякі антидепресанти, нейролептики, бета-блокатори, які знижують тиск, і інші препарати можуть додати вам кілька кілограмів.

Взагалі, лікар повинен був попередити вас про можливі наслідки, але якщо цього не трапилося, а ви вважаєте, що набір ваги пов’язаний з прийомом ліків, варто ще раз завітати на прийом і отримати консультацію з цього приводу.

Переодягатися в піжаму відразу, коли прийшли додому


Домашня піжама налаштовує на спокійний відпочинок: ну от, ви вдома, тепер можна полежати з ноутбуком, поїдаючи ласощі, трохи випити і розслабитися. Нічого поганого у такому відпочинку … раз на місяць, але якщо ви звикаєте відпочивати так кожен день, дивуватися завим кілограмам не варто.

Замість такого «піжамного» проведення часу ви можете зробити всі справи, які відкладали в довгий ящик, а для дивану залишити всього годину перед сном, щоб розслабитися і налаштуватися на сон.

Весь час відкладати заняття спортом

Є мільйон причин, які ви можете згадати, щоб не займатися спортом. Так, звичка уникати будь-якої активності заважає і ще як! Титанічні зусилля треба докласти, щоб змусити себе, наприклад, вийти на пробіжку.

Але чому б не почати з малого?

Якщо ви почнете гуляти по годині в день і будете завжди підніматися пішки по сходах, то вам буде набагато простіше почати заняття спортом.

Пам’ятайте, що від цього залежить ваше здоров’я, самооцінка і навіть відчуття спокою і щастя. І тільки від вас.
Так що змінити свої звички варто хоча б заради здоров’я і відчуття радості. Ну і, звичайно, заради задоволення від краси свого тіла.

http://foka.com.ua/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини