Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:03:35

3 листопада День ракетних військ і артилерії України

03.11.2014   08:06Агенцiя

Професійне військове свято українських ракетників і артилеристів приурочено дню, в який в роки Великої Вітчизняної Війни, 3-го листопада 1943-го року, при високої щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника, була розпочата операція з визволення столиці України - міста Києва.

Він відзначається на підставі Указу Президента незалежної України від 31-го жовтня 1997-го року № 1215/97.

За даними проекту DilovaMova.com, своєю історією це військове професійне свято сягає своїм корінням в бурхливі радянські часи і виникло на підставі Указу Президії Верховної Ради Радянського Союзу від 17-го листопада 1964-го року, який встановив цей пам'ятний день на 19-го листопада. Так, традиційно на честь героїв минулої війни, ракетники і артилеристи святкують свій професійний день двічі.

Сучасні Збройні Сили неможливо зараз уявити без використання ракетних технологій і застосування професійної артилерії. Вони довели свою високу ефективність на практиці в ряді військових конфліктів. Ракетники і артилеристи продовжують нести свою військову службу в складі Української Армії, постійно підтримуючи не тільки високу бойову готовність та професіоналізм, а й підтримують високі морально-патріотичні традиції, зміцнюючи авторитет української державності.

За військової традиції в "День ракетних військ і артилерії" керівники країни і вищі чини Міністерства Оборони України вітають своїх колег з цим військовим професійним святом. Військовослужбовці які відзначилися, представляються до державних нагород, присвоєння позачергового військового звання. Проводиться вручення пам'ятних подарунків і урядових грамот з подяками від командування, влаштовуються святкові концерти та різноманітні заходи за участю ветеранських організацій.

У День ракетних військ і артилерії незалежної України ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто пов'язав свою трудову діяльність і свій громадянський обов'язок з розробками і виробництвом цієї високотехнологічної техніки, на адресу тих, хто зараз несе свою вахту на бойовому посту, на адресу ветеранів ракетників і артилеристів. Зі святом Вас і глибокий Вам уклін! З Днем ракетних військ і артилерії!

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини