Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:17:32

На Чернігівщині вже багато років активно розвивається зелений та сільський туризм

27.09.2014   10:57Агенцiя

Всесвітній день туризму

В 1979-му році Генеральна асамблея Всесвітньої туристської організації при Організації Об’єднаних Націй заснувала міжнародне свято - «Всесвітній день туризму», яке було запропоновано відзначати 27-го вересня. Метою цього свята стала не тільки пропаганда туризму, а й широке висвітлення його внеску в економіку як окремих регіонів, так і світового співтовариства в цілому, а також подальший глибокий позитивний розвиток міжнародних зв’язків усіх країн.

Безліч країн підтримали ініціативу цієї поважної світової організації. Так, в незалежній Україні, Всесвітній день туризму був додатково закріплений указом Президента України і носить назву «День туризму», відзначається також 27-го вересня.

День туризму - свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля.

Сіверщина – одне з таких місць, так як має чудову природу і, до того ж, займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам’яток культурної спадщини. На Чернігівщині вже багато років активно розвивається зелений та сільський туризм — відпочинок у приватних господарствах сільської місцевості.

Природний потенціал нашої області часто недооцінюють, але з кожним роком кількість туристів значно зростає. У нас вже склалися популярні туристичні маршрути, серед яких можна відмітити екскурсійний – Качанівка – Тростянець – Сокиринці. Окрім свіжого повітря та безмежної краси Чернігівського краю, туристи мають змогу побачити прекрасні шедеври національного садово-паркового мистецтва, старовинні палаци, сади та оранжереї, відвідати дендропарк площею більше ніж 200 гектар і навіть побувати на штучних горах.

Не можна залишити без уваги і селище Мезин, розташоване на березі Десни, відоме і як перлина чарівної природи Сіверського краю, і як пам’ятка глибоких тисячоліть. Тут була розташована стоянка первісної людини, відтепер відома в усьому світі. Діє Мезинський народний археологічний музей, який налічує понад 50 тисяч експонатів та висвітлює історію регіону від палеоліту до сучасності. Особливу цінність має відділ, де експонуються кістки мамонта, муляжі, орнаментовані статуетки, унікальні фотоматеріали.

Декілька років тому розпочато та діє проект «Кластер водного туризму у Чернігівській області». В його межах функціонують 6 плотів у акваторіях річок Десна, Снов та Сейм, проводяться сплави на плотах з Новгород-Сіверська до Чернігова, є маршрут до гетьманської столиці — Батурина.

Хочеться відзначити чудовий Менський зоопарк, де можна цікаво відпочити усією сім’єю. Найбільший із регіональних ландшафтних парків України – Міжрічинський, що розкинувся у Дніпровсько-Деснянському міжріччі.

Відпочинок на Чернігівщині може бути гарною альтернативою відпочинку за кордоном, він допоможе зекономити ваші гроші та більше дізнатись про історію рідного краю.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації вітає зі святом всіх небайдужих до туризму людей, подорожуйте із задоволенням рідним краєм!

Довідково: Туризм, як масове явище і доступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття. Це явище стало настільки популярним, що туризмом, в тій чи іншій мірі, стала займатися переважна більшість людей, особливо в розвинених країнах і країнах, що розвиваються. Має багато різновидів – це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм.

Популярність туризму пояснюється просто, туризм - це вигода в усіх напрямках. Він сприяє процвітанню і благополуччю туристичних регіонів, активно підтримує високий рівень культурного збагачення, яке отримують мандрівники в процесі здійснення своєї поїздки, дає величезний заряд бадьорості.


Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини