Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:51:14

У дитячому таборі "Юний турист" відкрилася літня школа

25.06.2014   07:24

За ініціативи облдержадміністрації на сесії обласної ради прийнято рішення про внесення змін до обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей області «Веселкове літо», яким передбачено реалізація нової форми роботи з обдарованими дітьми – літня школа.

24 червня перша літня школа урочисто відкрилася в дитячому таборі «Юний турист». Поєднувати відпочинок з навчанням тут будуть учні 8-10 класів з міста Чернігова та районів області – переможці учнівських предметних олімпіад та Малої академії наук, лауреати конкурсів, фестивалів, оглядів, змагань з технічного та природничого напрямків.

Планується проведення двох змін по 40 учнів. Навчальний процес передбачає не лише лекції та практичні заняття, а й змістовний відпочинок: інтелектуальні ігри і творчі конкурси, спортивні змагання і зустрічі з цікавими людьми, ознайомлення з культурною та історичною спадщиною Чернігівської області та нашої держави.

Відкриваючи літню школу, голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко відзначив, що обласна літня школа – це чудова можливість зробити крок у світ науки, знайти ідеї для майбутніх дослідницьких робіт, відпочити та оздоровитись і, звичайно ж, знайти добрих друзів з різних куточків нашої області.

Табір «Юний турист», на базі якого працюватиме літня школа, засновано у 1964 році.

До 1991 року він надавав послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які навчалися в обласних позашкільних закладах. З 1991 року приміщення та споруди не використовувались та прийшли в непридатний стан.

З 2007 року почались ремонтно-відновлювальні роботи і до 2013 року було закінчено ремонт спального корпусу на 40 місць, їдальні, душових кімнат, заміна ліній електропостачання, що дало змогу проводити на його базі обласні заходи туристсько-краєзнавчого, спортивного та патріотичного напрямків позашкільної освіти.

У 2014 році проведено упоряджувальні роботи території табору, закінчено будівництво літнього павільйону.

Очільник області ознайомився з умовами перебування дітей та матеріально-технічною базою закладу, а також на «Алеї майстрів» відвідав майстер-класи найрізноманітніших гуртків та студій обласної станції юних натуралістів та обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді, поспілкувався з дітьми.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини