Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:33:15

У свята не забувайте про безпеку

30.04.2014   17:16

Наближаються травневі свята та вихідні дні. У цей період, тепла й сонячна погода сприятиме тому, що багато людей відпочиватиме на лонах природи, дачних ділянках та біля водойм. У зв’язку з цим, рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій звертаються до мешканців і гостей Чернігівщини дотримуватися елементарних заходів безпеки.

Перш за все, в лісопаркових зонах категорично заборонено розводити вогнища, кидати непогашені недопалки або сірники. Порушення цих вимог передбачає адміністративну відповідальність, а ще гірше може призвести до пожежі з непередбачуваними наслідками.

Якщо вирішили розвести багаття на дачній або присадибній ділянці, то слід пам’ятати, що це можна робити лише у безвітряну погоду на відстані не ближче
15 м від будівель та споруд. Саме вогнище необхідно обкопати навколо, постійно контролювати процес горіння та мати поруч запас води для гасіння. Це завадить полум’ю по сухій рослинності вмить набути великих розмірів та створити загрозу людям, житловим чи господарським спорудам. Залишки багаття не забудьте ретельно загасити піском чи водою.

Під час відпочинку біля водойм, не намагайтесь купатися, бо вода ще досить холодна та може викликати судому. Особливо небезпечно заходити у воду після вживання алкоголю.

Захоплюючись своїми справами, не забувайте контролювати розваги дітей, які з приходом весни стали проводити багато часу на вулиці. Без належного нагляду дорослих вони можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем, небезпечними предметами, біля водойм тощо.

У вихідні дні деякі люди займуться обробкою присадибних чи дачних ділянок або будуть проводити інші земляні роботи. При цьому слід бути уважними, адже можна раптово натрапити на вибухонебезпечні предмети часів війни, які тривалий час пролежали у землі, проржавіли та будь-якої миті можуть вибухнути. В разі виявлення такої небезпечної знахідки або схожого на неї предмету, ні в якому разі не чіпайте їх, а тим більше не намагайтеся перенести, розібрати чи знешкодити. Слід негайно припинити будь-які роботи та викликати оперативно-рятувальну службу "101".

Знешкодженням вибухонебезпечних предметів мають займатися лише фахівці.

Відзначаючи свята, не зловживайте алкоголем, бо це значно уповільнює відчуття небезпеки і тому часто призводить до надзвичайних подій з тяжкими наслідками.

Отже, аби гарний настрій супроводжував Вас у святкові дні, виконуйте заходи безпеки. Це допоможе Вам уникнути зайвих неприємностей.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини