Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:34:54

Діти чернігівських студій розвитку відсвяткували Хеллоуїн. ФОТО. ВІДЕО

02.11.2013   11:38Агенцiя

Свято Хеллоуїн в англомовних країнах традиційно відзначають 31 жовтня напередодні Дня всіх святих (1 листопада ).

Хтось вважає його веселим карнавалом з перевдяганням у костюми монстрів, привидів та відьмочок, з кумедними жартами і незлими розіграшами. А хтось проводить паралелі з язичницькими традиціями, які з'явилися ще за часів друїдів. Проте, вчителі англійської мови вважають це свято відмінним приводом для «занурення» у культурне середовище та вивчення іноземної мови в ігровій формі.

 

В останній день жовтня свята в стилі «Хеллоуїн» пройшли в багатьох центрах з вивчення іноземних мов і студіях раннього розвитку дітей. А в центрі «Школярик» у серйозних вчителів під час ігротеки «вселилися» незлий привид Спук і гламурна відьмочка Віззі. Вони запропонували дітлахам відшукати і повернути талісман центру «Школярик» - зайчика Сьюзі, яку викрала «Голова Джека » (це один з символів Хеллоуїна-світильник з гарбуза).

 

 

 

– Щоб відшукати нашого Зайчика-всезнайку Сьюзі, діткам доведеться пройти по карті і виконати багато різноманітних завдань, - розповідає Наталія Новік, директор центру «Школярик». – Вони будуть розгадувати ребуси, читати вірші, співати пісеньки, брати участь у рухливих іграх. Нашим діткам потрібно буде застосувати свої знання з англійської мови, розгадати загадки на знання символів свята, його історії і традицій.

 

Звичайно ж, дітвора від 4-5 і до 10-11 років із задоволенням брала участь у ігротеці і виконувала нескладні завдання. Врешті-решт, хлопчики й дівчатка повернули «Школярику» його талісман – зайчика Сьюзі.

 

 

І після цих випробувань дітей, звичайно ж, чекало традиційне частування – солодощі і гарбузовий пиріг. Адже традицію Trick-or-treat ( «Пригощайте, або ми над вами зло пожартуємо!» Або ж «Гаманець або життя!») ніхто не відміняв.

 

Однією з умов участі в ігротеці, яку підготували і провели викладачі «Школярика», була наявність карнавального костюма або ж якийсь «жахливого» елемента. Так, на свято Хеллоуїн в цей день зібралися і людина-павук, і вампіри, і «скелети», і чарівники, і казкові принцеси, і лісові мешканці. Приємно відзначити, що більшість костюмів для створення образів батьки майстрували разом з синами-доньками.

 

 

- Подібні свята проходять у нашому центрі практично на кожен велике свято - і на Великдень, і на Різдво. Цього року на Великдень ми організували свято на вулиці, це був мікс з українських та британських традицій, - продовжує розмову Наталія Новік. - Ще частіше ми проводимо культурологічні заняття. Так, в англомовних країнах останній четвер листопада – це День подяки – традиційне сімейне свято. Ми теж будемо проводити уроки в цьому ключі. І гарбузовий пиріг приготуємо!

 

Цікаво, що Центр «Школярик», напевно, єдиний у Чернігові, де працює «Школа для юних леді та джентльменів» для учнів молодших і середніх класів. Хлопчики та дівчатка вчаться тут гарним манерам і правилам етикету, вивчають мистецтво публічного виступу, відвідують музеї та театри, дивляться фільми і мультфільми, а потім разом аналізують різні ситуації і вирішують, як би вони вчинили на місці того чи іншого героя. І все це, звичайно ж, дуже знадобиться їм у житті!

 

Вероніка Приходько, фото автора

А про те як святкували Хеллоуїн у студії "Розумка" дивіться відеосюжет з місця подій

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.