Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 3 листопада, 16:45:45

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2013   10:36Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.
Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія.

Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.
 

Останні новини Чернігівщини

“RetroHits” — енергія добра крізь час 16:34

Найяскравіша музика минулих десятиліть 1-го листопада 2025 року звучала зі сцени Чернігівського обласного філармонійного центру. Солісти філармонійного центру представили глядачам наповнені драйвом, емоціями та неповторною атмосферою популярні пісні 80-90 років у програмі “RetroHits”.

Співпраця з роботодавцями триває 16:10

«Зустрічаємося з роботодавцями, щоб не лише чути потреби бізнесу, а й діяти разом — оперативно та ефективно задля розвитку підприємств та працевлаштування людей». Про це сказала директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час робочого візиту до Ніжина.

«Ігри Ветеранів»: чернігівські поліцейські взяли участь у Всеукраїнських змаганнях з волейболу сидячи та кросфіту 15:37

У Вінниці днями пройшов триденний регіональний етап Всеукраїнських змагань «Ігри Ветеранів». До участі долучилися ветерани, ветеранки, військовослужбовці та представники силових структур, які отримали поранення чи захворювання під час служби.

Рішення міської комісії ТЕБ та НС щодо організації освітнього процесу у школах Чернігова 14:54

30 жовтня 2025 року відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За його підсумками члени комісії ухвалили рішення рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти організувати освітній процес з 3 листопада 2025 року в очній формі з використанням технологій дистанційного навчання.

У небі над Чернігівщиною оборонці вразили 181 ударний дрон 14:13

На Чернігівщині за минулий тиждень оборонці знищили 181 ворожу ціль. Це спільна робота Сил ППО, підрозділів ЗСУ, Нацгвардії та прикордонників.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини