Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 30 березня, 13:21:03

Смачні рецепти вихідного дня: французька шарлотка

06.10.2013   13:14Агенцiя

Французька шарлотка відрізняється від шарлотки, яку ми звикли готувати тим, що яблука в ній не заливаються тістом, та й саме тісто відсутнє, замість нього використовуємо скибочки білого хліба.

Інгредієнти:
1 хліб для тостів (або просто батон), 1,5 склянки молока, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 100 - 120 гр. вершкового масла.
Для начинки: 1 кг кисло-солодких яблук, 4 невеликих персика, 50 - 70 гр родзинок, 1 лимон,
50 мл. коньяку або бренді, 1/2 склянки коричневого цукру або 2/3 склянки звичайного, 1 ч. ложка ванільного цукру, вершкове масло 50 гр.

Приготування:
1. Ізюм залити коньяком і залишити на 2-3 години. З лимона, за допомогою дрібної терки, зняти цедру, в соковижималці для цитрусових вичавити сік. Яблука почистити і видалити серцевину, нарізати великими кубиками і полити соком лимона. З персиків видалити кісточку і нарізати також як яблука.

2. На середньому вогні в глибокій сковороді розтопити масло, додати коричневий і ванільний цукор і трохи прогріти (якщо використовуєте звичайний цукор, то його треба тримати на вогні довше, поки він не набуде світло-коричневого кольору), додати до цукру яблука, персики, родзинки з коньяком і лимонну цедру, постійно помішуючи тушкувати близько 10 хвилин (яблука повинні стати м'якенькі). Зняти з вогню і залишити остигати.

3. Яйця збити з молоком, цукром і ваніліном. Хліб нарізати на скибочки товщиною 1 см, з скибочок зрізати скоринку.

4. Глибоку силіконову форму змазати маслом, потрібно близько 50 грам (якщо немає силіконової форми можна використовувати роз'ємну, в цьому випадку слід на дно покласти фольгу, щоб запобігти протіканню, в іншому випадку будете довго відмивати духовку). Скибочки хліба однією стороною обмакнути (по одному) в молочну суміш і викласти ними всю форму, щільно притискаючи шматочки до один одного, сухою стороною до дна та стінок.

5. Розтопити масло, що залишилося. У форму рівномірно викласти начинку, накрити змоченими в молоці скибочками хліба сухою стороною вгору, змастити розтопленим вершковим маслом і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин (якщо побачите, що верх занадто швидко запікається, накрийте його фольгою).

6. Акуратно перевернути шарлотку на блюдо, попередньо переконавшись що до стінок вона не прилипла, зняти форму і теплою подати до столу з ванільним морозивом або збитими вершками.

Приємного чаювання!

http://time4eat.ru

Останні новини Чернігівщини

Владислав Атрошенко придбав апарат ШВЛ для міської лікарні, яка прийматиме хворих з коронавірусом

Владислав Атрошенко придбав апарат ШВЛ для міської лікарні, яка прийматиме хворих з коронавірусом 12:11

Протягом останніх днів для міської лікарні № 2, яка першою прийматиме можливих хворих на коронавірус, закупили п’ять нових апаратів штучної вентиляції легень.

Кордон за тиждень. Офіційно

Кордон за тиждень. Офіційно 11:04

Протягом тижня обстановка на державному кордоні України в межах Чернігівщини залишалася стабільною та контрольованою.

У Чернігові, Ніжині та Прилуках можна шукати роботу онлайн – по карті вакансій міста

У Чернігові, Ніжині та Прилуках можна шукати роботу онлайн – по карті вакансій міста 10:56

Інтерактивною картою вакансій можуть скористатися бажаючі знайти роботу не лише у місті Чернігові, а й у містах Ніжині та Прилуках. Адже заявлені у службу зайнятості вакансії знаходяться у вільному доступі в мережі Інтернет.

Ніжин: щотижнева оперативна нарада при міському голові

Ніжин: щотижнева оперативна нарада при міському голові 10:40

30 березня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини