Рецепт дня. Смачного!
Десерты из морозилки. Апельсиновое парфе

Продукты: 4 яйца, белки отделить от желтков, 4 ст. л. тертой апельсиновой цедры, 3/4 стакана (150 г) сахара, 2 коробочки (500 мл) сливок для взбивания, 2 ст. л. (30 мл) апельсинового ликера, 2 ст. л. (20 г) изюма
Форма диаметром 24 см или 6 кондитерских колец диаметром 6 см
1. В миксере взбить желтки с четвертью стакана сахара и цедрой в воздушный светлый крем.
2. В отдельной посуде взбить белки, постепенно добавляя оставшийся сахар, до образования плотной устойчивой массы. Аккуратно соединить взбитые белки с желтковым кремом.
3. В отдельную миску налить сливки, добавить ликер и взбить в устойчивую пену. Соединить с уже приготовленной желтково-белковой массой, добавить изюм и перемешать.
4. Распределить массу по формочкам или вылить в одну форму и отправить в морозилку на ночь (время замораживания – минимум 8 часов).
Перед подачей вынуть из морозилки, сразу нарезать на ломтики или высвободить из формочек и немедленно подавать.
Можно посыпать шоколадной стружкой (белой или черной), украсить съедобной цедрой. Для этого цедру нужно опустить в кипящую воду, в которой растворился сахар и подержать буквально пару минут в кипятке. Вынуть шумовкой и обсушить.
Хранение: до пяти дней в морозилке
Приятного аппетита!
Останні новини Чернігівщини

Водійське посвідчення за 12 тис. грн – повідомлено про підозру жителю міста Ніжин 13:25
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Ніжин у одержанні неправомірної вигоди для себе, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03
У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15
Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14
У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».