Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:34:51

З 1 червня розпочнуть роботу 34 пришкільних табори, де планується відпочинок 1700 учнів

24.05.2013   08:45

Про організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей м. Чернігова

Одним із найважливіших державних завдань у забезпеченні соціального захисту дітей є реалізація їхнього права на оздоровлення та відпочинок. У Чернігівській міській раді, керуючись розпорядженням Президента України “Про організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей”, розроблений план заходів щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей м. Чернігова влітку 2013 року.

У постійному режимі, починаючи з травня поточного року, працюватиме міська координаційна рада з питань оздоровлення дітей та учнівської молоді. Під час засідань ради розглядатимуться всі питання, пов’язані з організацією літнього відпочинку дітей.

За даними головного управління статистики у Чернігівській області сьогодні в обласному центрі проживає близько 22785 дітей шкільного віку. Значну частину цих дітей складає учнівська молодь соціально уразливих категорій, зокрема: діти-сироти та позбавлені батьківського піклування; діти-інваліди; постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей та ін.

Місцеву оздоровчу базу влітку цього року складатимуть:
– Чернігівський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій “Зелений гай”;
– заклад охорони здоров’я “Реабілітаційний центр “Відродження”;
– дитячий оздоровчий заклад санаторного типу “Дружба”;
– пришкільні табори у 34-х школах міста (крім 16-ї).

Виконавчими органами міської ради забезпечується діяльність закладу “Дружба” та пришкільних таборів. Так, у відділенні дитячого оздоровлення санаторного типу “Дружба” планується оздоровлення 540 дітей. Заклад прийматиме дітей на відпочинок та оздоровлення з 18 червня протягом 3-х змін по 21 календарному дню.

На даний момент, за інформацією відділу у справах сім’ї та молоді міської ради, проводиться робота щодо включення закладу до Державного реєстру закладів оздоровлення. Всі необхідні документи подано до Міністерства соціальної політики України. Тож, до початку оздоровчого сезону заклад буде включено до Державного реєстру закладів оздоровлення.

З 1 червня розпочнуть роботу 34 пришкільних табори, де планується відпочинок 1700 учнів, перш за все дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, із малозабезпечених сімей. Харчуватимуться діти вказаних категорій за рахунок коштів з міського бюджету, вартість харчування з розрахунку на день – 29 грн.

Крім того, налагоджено взаємодію щодо оздоровлення дітей з іншими закладами, що розташовані на території міста. Так, заклад охорони здоров’я “Реабілітаційний центр “Відродження” проводить комплексну реабілітацію важкохворих дітей-інвалідів та дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи з ураженням психоневрологічної сфери, порушенням опорно-рухового апарату. Цього літа за рахунок бюджетних коштів планує оздоровити 140 таких дітей.

Комунальний лікувально-профілактичний заклад Чернігівський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій “Зелений гай” забезпечує санаторну реабілітацію дітей Чернігівської області з груп ризику інфікування та захворювання на туберкульоз, здійснює спеціальні протитуберкульозні та загальнооздоровчі заходи. Санаторій функціонує цілорічно, розрахований на 100 ліжок для дітей та підлітків від 6 до 18 років. Літній оздоровчий період заплановано розпочати з 30 травня по 30 серпня 2013 року. Буде проведено 4 заїзди дітей з терміном перебування 21 день по 120 дітей. Всього за літній період планується оздоровити 480 дітей Чернігівської області, в тому числі 125 – з м. Чернігова. Вартість путівки в літній період складатиме 3488 грн. 36 коп., 1 ліжко-день – 166 грн.

Загалом з міського бюджету на проведення оздоровчої кампанії у 2013 році планується виділення 1966,8 тис. грн. З них: 378,0 тис. грн. – на організацію оздоровлення дітей міста у закладі охорони здоров’я “Реабілітаційний центр “Відродження”; близько 690,0 тис. грн. – на відпочинок школярів у пришкільних таборах; 898,8 тис. грн. – на дитячий заклад санаторного типу “Дружба”. На місцевій оздоровчій базі планується відпочинок та оздоровлення майже 2,5 тисяч дітей.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов особливу увагу звернув на необхідності забезпечення оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та дав доручення відповідним структурним підрозділам міської ради вжити всіх необхідних заходів.

Значний внесок в оздоровлення чернігівських дітей також вносять профспілки, громадські організації, благодійні фонди та релігійні громади, серед яких: обласне відділення Дитячого фонду України, римо-католицька громада, які організовують традиційний відпочинок для дітей як на курортах України, так і за її межами.

Чернігівській міській виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на проведення літньої оздоровчої кампанії у поточному році виділено 2,264 млн. грн. Придбано майже 300 путівок, які будуть розподілені між дітьми соціально вразливих категорій, а також обдарованими дітьми.

Цього року фінансування оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду соціального страхування проводитиметься з розрахунку 42 гривні на день. З них 39 грн. – на організацію харчування, 3 грн. – на лікування та культурно-розважальну програму.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини