Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:07:47

Смачні рецепти вихідного дня.

21.04.2013   12:16Агенцiя

Вже скоро будемо пекти, варити та смажити різноманітні страви до Великоніх свят. Сьогодні пропонуємо нашим господиням рецепт сирної заварної паски, яку ще називають царською, бо дуже смачна.

Сирна паска варена або "Царська паска"

Інгредієнти: (на пластикову пасочніцу піде десь полнорми)

1,5 кг сиру (щільного, добре отвісевшегося або навіть віджатого під невеликим пресом)
5 яєць
400 г масла
300 г сметани (не менше 20%)
350 г сухофруктів
1-1,5 ст цукру

Приготування:
Масло вийняти з холодильника, щоб воно розм’якшилися.
Всі сухофрукти і цукати, які планується використовувати довести до кондиції: промити, обшпарити окропом, нарізати і т.п. в залежності від продукту.
Сир протерти через сито, особливо якщо сир крупітчатим. Але я останнім часом купую для паски м’який сир – його не потрібно протирати, просто дати отвісеться небагато.

Збити яйця з цукром, додати вершкове масло, сметану, цукор і все добре перемішати міксером. Далі нам потрібна каструлька. Обсяг з урахуванням того, що сирна маса трохи збільшиться в розмірах. Закладаємо в каструлю сир і збиту масу – перемішуємо. Ставимо каструльку на маленький вогонь, озброюємося дерев’яною ложкою і починаємо помішувати. Стежимо, щоб не пригорає. Маса буде поступово розріджуватися, ставати однорідніше, трохи збільшуватися в об’ємі. Головне – не переварити.
Як тільки вам здасться, що маса починає подавати ознаки швидкого закипання – знімаємо з вогню.

Підготовлену форму (я ставлю на друшляк і вистилають потрійний марлею або нещільної тканиною) наповнити сирною масою поперемінно з сухофруктами (у мене вони таким чином не дуже осідають – із загальною масою я не перемішую). Після того як маса остигне, зібрати кінчики марлі, щоб вони накрили майбутнє дно паски, поставити в прохолодне місце під прес годин на 12.

http://gamessub.ru/?p=2973

До теми: 9 порад для вдалого приготування сирної паски

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини