Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:32:49

Мед та кориця корисні для здоров'я і фігури

03.02.2013   15:23Агенцiя

Кориця - найпопулярніша в китайській медицині спеція, а в індійській медицині вона цінується на рівні з імбиром і точно так само вважається універсальним засобом від багатьох хвороб.

Мед та кориця корисні для здоров'я і фігури

Мед та кориця корисні для здоров'я і фігури

З глибокої давнини на Цейлоні, в Індії, Китаї, Бразилії та інших теплих країнах вирощуються плантації коричних дерев і чагарників. Коли настає сезон збору, мідними ножами зрізують спочатку верхній грубий шар кори, а потім знімають ніжну, тонку і ароматну внутрішню кору. Її розрізають на шматочки приблизно 10-15 см завдовжки, сортують і сушать. При висушуванні тонка кора сама згортається в крихкі трубочки, які легко розтираються навіть пальцями. Так отримують палички кориці - однієї з найпопулярніших у світі прянощів.

Цікаво, що кориця - одна з небагатьох спецій, які широко використовуються в дієтичному харчуванні при захворюваннях печінки, жовчного міхура, нирок і серцево-судинної системи. Вона сприяє травленню і підвищує апетит, її рекомендують при безсольовій дієті.

Включення її в дієту при інсулінозалежному діабеті дозволяє знизити дозу інсуліну! Згідно з вченням аюрведи, кориця гармонізує циркуляцію крові і сприяє зміцненню організму. Особливо ж підходить в цій якості людям зі слабкою астенічною конституцією.

У китайській медицині вважається, що кориця дає тепло, додаючи енергії шлунку і селезінці, печінці і ниркам, судинах і крові. Вона розслаблює і одночасно тонізує м'язи матки, позбавляючи від сильних менструальних болів і спазмів. Але, з тієї ж причини вагітним протипоказана. Кориця була на перших місцях у списку продуктів, які рекомендував Авіценна для підвищення потенції у чоловіків. А в даний час займає гідне місце в зборах для лікування неврозів, депресивних станів, розсіяного склерозу і постинсультного стану.

До слова, при схильності до кровотеч, а також при підготовці до планових операцій корицю забороняють до вживання через те, що вона перешкоджає згортанню крові.

Зате паразитам її запах не до вподоби. Кориця славиться і своєю протигрибковою дією.

Якщо щодня їсти на сніданок хліб, намазаний замість джему пастою з меду і меленої кориці, це знижує рівень холестерину і рятує людину від інфаркту, в тому числі - повторного. У будинках престарілих в США і Канаді давно взяли на озброєння цей найпростіший рецепт, за допомогою якого поліпшується стан вен і артерій, зміцнюються серцеві м'язи.

А недавні дослідження довели, що вміст цукру в меді зовсім не шкідливий, швидше корисний для підтримки сил, а його поєднання з корицею в рівних пропорціях покращує пам'ять і координацію рухів у людей похилого віку. Доктор Мілтон, який їх проводив, довів, що потрібна всього лише чайна ложка такої суміші на склянку води вранці натщесерце і повторення прийому о 15:00, щоб вже через кілька днів ці поліпшення стали помітні, як кажуть, неозброєним оком.

Наведемо і кілька корисних рецептів.

При переохолодженні, грипозних станах пийте гаряче вино з додаванням цукру або меду і кориці. Або приготуйте собі лікувальний напій: 1 ст.л. меду, сік половини лимона, щіпка кориці і бутон гвоздики на 200 мл води, довести до кипіння і настоювати 20 хвилин.

Для профілактики грипу заваріть 1/3 ч.л. кориці склянкою окропу, додайте дрібку чорного меленого перцю і пийте з медом по 1 ст.л. кожні 3-4 години.

При застуді приймайте 1 ст.л. теплого меду з 1/3 ч.л. кориці 3 рази на день.

Запалення сечового міхура: щоб убити мікробів у сечовому міхурі, досить розмішати в склянці теплої води 2 ст.л. меду і 1 ч.л. кориці і випити.

При нетравленні шлунка: кориця, посипана на 2 ст.л. меду, якщо прийняти це перед їжею, підвищує кислотність і допомагає перетравлювати саму важку їжу.

Метеоризм: згідно з дослідженнями в Японії та Індії доведено, що мед з корицею зменшують газоутворення і здуття живота.

Виразка шлунка: ця "солодка парочка" знімає біль і заліковує виразки в шлунку.

Втрата слуху: щодня вранці і ввечері приймайте мед з корицею в рівних пропорціях.

Запах з рота: жителі Південної Америки першою справою з ранку полощуть горло гарячим розчином меду з корицею, щоб зберегти приємний запах у роті на цілий день.

Зубний біль: суміш з 1 ч.л. кориці і 5 ч.л. меду накласти на хворий зуб і повторювати кілька разів, поки біль не пройде.

Випадання волосся: змащуйте коріння волосся пастою з 1 ст.л. меду і 1 ч.л. кориці, розведених підігрітим оливковим маслом. Через 15 хвилин можна помити голову. Результат помітний після 5 процедур.

Шкірні інфекції: суміш меду і кориці в рівних пропорціях при нанесенні на шкіру лікує екзему, грибок і всі інші види шкірних інфекцій.

При запаленнях шкіри: нанести перед сном маску з 3 ст.л. меду і 1 ч.л. кориці, залишити на ніч, вранці змити. Через два тижні шкіра повинна повністю очиститися. До речі, такі маски покращують кровообіг і додають рум'янець блідій шкірі обличчя.

Укуси комах: 1 частина меду на 2 частини води з додаванням 1 ч.л. кориці повільно втирайте в сверблячих ділянку - свербіж проходить через 1-2 хвилини.

І, наостанок, чай з медом і корицею затримує настання старості: 1 ч.л. кориці на 3 склянки окропу, злегка охолодити, розмішати 4 ст.л. меду і пити по 50 мл 4 рази на день, щоб якомога довше зберегти молодість шкіри і всіх внутрішніх органів.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.