Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:44:50

16 січня – День Беркута

16.01.2013   07:50Агенцiя

Загони міліції особливого призначення в Україні, які ми знаємо зараз як Беркут, були створені у відповідь на виклики, які виникли ще в роки радянської перебудови.

Зростаюча напруженість і агресія, мобілізація і цинізм злочинного середовища змусили владу вдатися до адекватних заходів і 3-го жовтня 1988-го року, у відповідності з наказом Міністерства Внутрішніх Справ СРСР № 0206 вперше в історії нашої держави були створені спеціальні загони, які увійшли до складу правоохоронних органів і на яких була покладена особливо небезпечна місія. Вже 5-го грудня 1988-го року в Українській союзній республіці за системою МВС було віддано вказівку про належну організацію цих загонів і відповідні підрозділи були сформовані в Київській столиці, а також у Львові, Дніпропетровську, Одесі та Донецьку.

Ці загони міліції стали відповіддю у боротьбі зі злочинністю в значних масштабах, де інші органи правопорядку в поодинці впоратися були просто не в змозі і стали надійною підтримкою для всіх правоохоронних органів, здійснюючи справжнє бойове прикриття, зупиняючи озброєних злочинців нестримною силою. На ці загони були покладені функції штурму будівель і споруд, захоплених бандитами і терористами, звільнення заручників, і багато іншого, що вимагає максимальних зусиль і особливої бойової і тактичної підготовки.

З набуттям незалежності України підрозділи ОМОН, які довели свій високий професіоналізм і спроможність, Наказом МВС України від 16-го січня 1992-го року були реорганізовані в підрозділи “Беркут”.

Професіоналізм, властивий підрозділам Беркут дозволяє сказати ствердно – ці загони найбільш мобільні в усіх відношеннях. Вони добре підготовлені до критичних моментів і готові діяти в умовах будь-яких надзвичайних ситуацій, коли потрібно зупинити і затримати озброєних злочинців, забезпечити правопорядок в зонах стихійних катастроф і лих. Їх використовують для припинення найнебезпечніших видів злочинів, включаючи масові безлади і групові хуліганські прояви. Вони здійснюють якісне прикриття інших органів міліції при припиненні резонансних злочинів.

Робота органів правопорядку завжди була небезпечна і важка. Не рідко працівникам міліції доводиться ризикувати не тільки своїм здоров’ям, а й життям заради того, щоб ми з вами могли спокійно і безпечно жити і ходити по вулицях. За даними офіційної статистики серед загиблих міліціонерів – велика частина саме працівників загонів міліції особливого призначення.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини