Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 17:58:52

Підтримка військових, удосконалення системи реабілітації та зміни до бюджету. Депутати зберуться на позачергову сесію

30.10.2023   15:52Агенцiя

Першого листопада відбудеться позачергове засідання сесії Чернігівської міської ради. Про це під час виконавчого комітету 30 жовтня повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако. Нагальність зібрання пояснив переліком питань, які потребують розгляду. Вони стосуються змін до бюджету, допомоги військовим частинам та матеріально-технічного забезпечення системи реабілітації.

— По-перше, є абсолютне абсурдне рішення суду. У нас, я б сказав, руками судів, знищується в місті місцеве самоврядування.  Спочатку відсторонили обраного мера, потім була створена військова адміністрація, метою створення якої були питання оборони і безпеки, про що говорилося публічно, але яка почала займатися питаннями землі, бюджету і пішла в суд для того, щоб скасувати рішення міської ради від 30 березня про зміни до міського бюджету (рішення Чернігівської міської ради №30/VIII-9 від 30.03.2023  "Про внесення змін і доповнень до рішення Чернігівської міської ради від 30 листопада 2022 року №24/VIII-38 "Про бюджет Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік" зі змінами та доповненнями" — ред.).

Суди у нас дуже незалежні і вони ці абсурдні рішення підтримали, при тому що працює міська рада і обрані людьми депутати, і це є бюджет громади. Суди вирішили, що ці рішення має приймати військова адміністрація. Ми через це змушені були внести зміни до Регламенту міської ради і зараз працюємо так — формуємо і приймаємо рішення, а військова адміністрація їх затверджує. Є питання до того, що вони не затверджують, я вам скажу, вони (рішення — ред.) жодним чином не пов'язані з безпековою ситуацією. А як вони займаються безпековими питаннями, ми теж знаємо. Після того як суди скасували рішення про бюджет, у нас дуже складна ситуація, бо ним профінансовано багато напрямків і ми юридично в дуже складній ситуації. Нам треба це рішення перезатвердити міською радою, а потім його затвердить начальник військової адміністрації. Ми намагалися вирішити це без сесії весь минулий тиждень, але станом на зараз розпорядження досі не підписано, — пояснив Олександр Ломако.

Допомога ЗСУ. Є необхідність внести зміни до раніше прийнятих рішень міської ради, якими надати можливість військовим частинам використовувати виділені з бюджету Чернігівської міської територіальної громади кошти і у 2024 році, так як через процедурні питання військові не встигають їх освоїти до кінця 2023-го, пояснив в.о. міського голови. А також потрібно затвердити рішення про виділення п'яти мільйонів гривень для Сил територіальної оборони.

Крім того, важливо внести зміни до Програми розвитку, підтримки комунальних закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення міста Чернігова на 2022–2025 роки, що дозволить придбати необхідне обладнання для реабілітації військових.

Разом з цими, мають затвердити депутати і рішення про виділення фінансування для початку ремонтних робіт у приміщенні за адресою вул. Мазепи, 12 де розміщуватиметься Нацполіція.  Будівля  на вул. Шевченка, 13 в аварійному стані.

Також до порядку денного будуть включені й інші робочі питання, зокрема, затвердження міських Програм.

— Триває бюджетний процес і для того, щоб ми підготували проєкт Бюджету на 2024-й рік, потрібно затвердити Програми, аби фінансове управління могло передбачати фінансування на наступний рік, — говорить в.о. міського голови.

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.