Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:56:37

Відбулося засідання сесії Чернігівської міської ради

31.03.2023   09:14Агенцiя

30 березня 2023 року відбулося 30-те засідання сесії Чернігівської міської ради. На ньому були присутні 22 депутати з 42. На їх розгляд було винесено більше двох десятків питань, включаючи депутатські запити та різне.

    — Наші депутати пройшли складні моменти. Спочатку вони (моменти — ред.) були пов'язані з коронавірусом, потім з війною. Депутати брали активну участь у підтримці ЗСУ і цивільного населення. Багато депутатів були тут, під бомбардуваннями. Хтось працював у лікарнях, у пологовому будинку, тобто, на своїх місцях. Зараз політично складна ситуація, але ми тримаємось. Містяни, я думаю, це оцінять. Сьогодні ми прийняли дуже багато програм важливих для чернігівців, попри той спротив, який сьогодні ви всі побачили.

    Все почалося із замінування. Крім того, нашу депутатку Ірину Должикову зняли з потягу шість озброєних людей, тримали майже дві години в поліції на вокзалі, без пояснення жодних причин. Потім її тричі зупиняли на блокпостах в Київській і в Чернігівській областях, а на останньому блокпості сказали, що її не впустять взагалі в Чернігів, поки я не скасую сесію. Вона повернулася в Київ. Зараз ми закриємо сесію і, я сподіваюся, що після цього Ірина Олександрівна зможе повернутися додому. Інші депутати, які присутні і не присутні в залі, викликалися саме сьогодні на допити, у військкомат. Все робилося для того, щоб сесія не відбулася і ті питання для людей, які ми з вами проголосували, щоб їх ми, очевидно, не затвердили.

    Я завжди говорив, в нашій міській раді різні політичні прапори — це нормально. Так вирішили люди на виборах. Цим демократія відрізняється від диктатури. Але, коли мова йде про інтереси наших виборців, про інтереси нашого міста, то прапор у нас один —синьо-жовтий прапор України. Так було рік тому, так і зараз, так буде і в майбутньому. Я переконаний, що всі органи влади, і центральної, і місцевої, і правоохоронні органи зараз мають концентрувати свою увагу і роботу на тому, щоб ми наближали нашу перемогу, захищали інтереси наших громадян, мешканців міста і робили все можливе, щоб підтримати в цих умовах людей.

    Треба зупинитися на цьому. Сесія відбулася, як би комусь не хотілося, щоб цього не відбулося протягом цілого дня. Я думаю, що на цьому треба всім учасникам цього процесу видихнути, повернутися до конструктивної роботи.

    Чернігівці побачили що депутати на місці. Хтось там казав, що вони втекли за кордон — ніхто нікуди не втік. Всі готові працювати в інтересах міста, в інтересах виборців. Я дуже вам вдячний за вашу роботу! За цей важкий день! Слава Україні!,  — після розгляду всіх питань порядку денного такими словами в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако закрив засідання сесії міськради.

Зазначимо, що серед більше двох десятків питань, обранці затвердили важливі соціальні програми, а також для підтримки наших захисників: програму шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, які розташовані на території Чернігова, на 2023 рік у новій редакції; програму надання одноразової матеріальної допомоги-винагороди мешканцям  Чернігова за особистий внесок у відновлення міста-Героя від наслідків російської військової агресії на 2023 рік; програму компенсації комунальних послуг, наданих мешканцям багатоповерхової забудови Чернігова, житло яких було пошкоджено внаслідок російської військової агресії, на 2023 рік.

Детальніше про прийняті рішення читайте в наступних публікаціях на сайті Чернігівської міської ради

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини