Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:05:37

Антон Гармаш з Чернігівщини зробив 8000 горняток безкоштовної кави для військових

12.09.2022   21:55Агенцiя

Депутат Городнянської міської ради від «Слуги Народу» має невеличку бургерну. В дні війни вона стала у пригоді захисникам Чернігівщини: Антон Гармаш зі своєю командою зробили для них понад 8000 горняток безкоштовної кави.

Антон Гармаш почав свій «кавовий проєкт» одразу ж після звільнення Городні від російських окупантів. Місто знаходиться всього в 30 км від російського та білоруського кордонів, тож військові пильнують тут з особливою увагою.

 «Ми бачили, якими втомленими приходять до нас хлопці. Вони шукали каву, щоб підбадьоритися. Тоді ми і вирішили робити безкоштовну каву для них. Дізнавшись про це, мешканці громади почали залишати чайові. Більше того, і самі військові потім почали залишати кошти на каву для своїх побратимів», — розповів Антон Гармаш.

На щастя, в бургерній були певні запаси. До того ж з постачанням продуктів допомагали волонтери та жителі навколишніх сіл. Окрім кави, у закладі робили для військових випічку.

 «Хлопці до нас часто ходять. Щодня, навіть по декілька разів. Ми дякуємо їм за захист, а вони нам – за бадьорість. Так і допомагаємо, чим можемо. Бо у всіх нас спільна мета – перемога», – каже депутат від «Слуги Народу».

Пресслужба Політичної Партії «Слуга Народу»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.