Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:45:39

Василь Чепурний: "181-й ранок Широкої війни"

23.08.2022   09:37Агенцiя

Ні, вчора "ювілейний" 180-й ранок я не проґавив - просто був дуже зайнятий: отримував свою частину накладу книги "Сто днів Широкої війни", розсилав перші замовлення - книга поїхала в Київ, Брюховичі, Чернівці, Городню, Запоріжжя, Куликівку.

А ще інтерв'ю на обласному радіо з нагоди книги, домовився про її реалізацію у Будинку книги...

Це наче приватна справа, але книга моя зовсім не приватна - тому й згадую про це тут.

...А ранок цей приходить у тривозі: при ненависті росіян до всього українського, крім дармового борщу, при любові Путіна до важливих дат, ми всі тривожно наслухаємо: чи дадуть нам спокійно відзначити День прапора і День Незалежности? Якщо в Чорному морі чекають лихої години 28 ракет "Калібрів", якщо сумирну Білорусь росіяни нашпигували ракетами, на нас націленими. Але - знов питання до інформаційної політики держави - для чого так бездумно все це нагнітати, по 5 разів на день чи й більше розказуючи про всякі там ешелони  з Улан - Уде? Ні, не треба заколисувати, але й накручувати населення нащо?

Масові заходи на День Незалежности відмінені. Замість параду на Хрещатику - виставка розбитої російської агресивної техніки. Зате міністр культури Ткаченко недолуго крутить якусь непристойну фігуру з трьох пальців, намагаючись, бідака, зобразити тризуб. Некультурний міністр культури, бо йому чужа українська культура. Українське прізвище маскує неукраїнську суть.

І всі обговорюють  підрив рашистської нацистки - доньки такого ж нациста Дугіна. Звісно, це не справа українських рук, хоча ФСБ вже приписало українським націоналістам.

Дрібна вона для української диверсії, але добре, що це сталося у Підмосков'ї, щоб росіяни боялися. Звісно, швидше всього, це справа рук самих росіян - для нагнітання. Так як убили в Києві українофоба Бузину - щоправда, не вийшло це пов'язати зі злобними українськими націоналістами, а тут пробують. Вбивство Політковської на день народження путіна викрити не можуть, вбивство Нємцова у центрі москви розслідувати не можуть, а тут - на третій день уже знають, ну-ну... Щоправда, є ще нюанс - вбивство Дугіної взяла на себе якась "Національна русская армія". Назвати її РОА у ФСБ не посміли, а шкода... Проте, попри вигадку цієї "армії" в надрах спецслужб, бува так, що штучно створене починає жити своїм життям...

Проминулі ж десять днів були гірко-радісними для українців, бо нарешті наші стали досягати Криму, який окупант об'явив мало не сакральною своєю територією. Український безпілотник пробив дах штабу Чорноморського флоту Росії, паніка в Євпаторії і Судаку, удару біля Джанкоя і за 20 км від Сімферополя, щось горіло у морі біля Алушти і - цим Україна зриває спроби Ердогана посадити Зеленського і Путіна за стіл переговорів. Про що можуть бути переговори, якщо Україна воює 180 днів - у рази довше, ніж воювали проти Третього Рейху Франція, Польща і Данія разом узяті?!   

... А берези вже сіють дрібнесеньке жовтаве насіння і чорногузів нема вже днів зо три - таки розповідь про їх відлітання на Успіння Божої Матері просто красива легенда.

Проводять останні наради перед відльотом у вирій ластівки. А українці лишаються боронити свою землю і долю своїх дітей, не забуваючи після молитви до Господа внести благодійну лепту армії, яка за фактом вже є найсильнішою армією Європи .

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.