Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:46:34

Що турбує Корюківський район та як це вирішити – розбиралися В’ячеслав Чаус разом з головами місцевих громад

05.08.2022   15:00Агенцiя

Корюківський район — на кордоні з ворогами. Важливо, що тут надзвичайно згуртовані та відважні люди: місцевий рух спротиву робив неймовірні речі.

 Саме на територіальній, продовольчій, техногенній безпеці була сфокусована учорашня зустріч начальника ОВА В’ячеслава Чауса з очільниками громад та району. До неї долучилися його заступники – Дмитро Синенко, Жанна Шерстюк – та керівники структурних підрозділів ОВА.

    «Такі зустрічі з головами громад дають можливість сфокусуватися на реальних проблемах окремого району, а це – запорука ефективної роботи», – зазначив В’ячеслав Чаус.

Голова Сосницької громади Андрій Портний акцентував увагу на наповненні місцевого бюджету у такий важкий для країни час. Зокрема, він наголосив на важливості надходження податків саме до місцевої скарбниці від військових та правоохоронних органів, які наразі працюють на території громади.

    «Це навіть не обговорюється: де перебуває підрозділ – туди і ПДФО», – наголосив начальник ОВА.

Говорили і про мобілізаційний план: керівники громад мають добре попрацювати з бізнесом та «забронювати» тих працівників, які підпадають під визначені критерії, до візиту військкомату з повістками. План мобілізації техніки – строго з урахуванням потреб сільгосппідприємств.

Детально зупинилися на питанні цивільного захисту. Профільний департамент ОВА готовий надати контакти перевірених виробників сирен; як тимчасове і швидке рішення – співпраця з радіостанціями. Щодо укриттів, зокрема в закладах освіти: чи підуть діти до школи визначає педрада та батьки, але пристосовані укриття – там, де вони є, – мають бути готові в будь-якому разі.

До слова, у Менській громаді вже майже завершили розробку планів евакуації населення (за необхідності). Наразі є три робочі варіанти. Таку ж роботу мають провести і в інших ТГ.

На часі й підготовка до зими. Значний відсоток бюджетних установ району давно перейшов на альтернативні газу види опалення. Треба доопрацювати решту, а також подумати про додаткові джерела електроживлення.

Принагідно начальник ОВА перевірив укриття в навчальному закладі та лікарні Сосницької громади. В оглянутій школі відповідне приміщення допустиме за масштабами, однак треба допрацювати вентиляцію та освітлення.

Відносно готове найпростіше укриття у місцевій лікарні. Великий плюс – воно опалюється. Необхідно облаштувати якісну вентиляцію.

Також В’ячеслав Чаус поспілкувався з представником місцевого бізнесу. Наразі підприємство релоковане, однак розглядає варіанти повернутися. Додатковим аргументом для цього може стати налагодження логістики. До слова, днями розпочнуть розбір розбомбленого мосту, який є важливою артерією для громади. Звісно, відбудувати швидко його не вдасться, тож поки доведеться користуватися альтернативним маршрутом.

Цього ж дня Сосницькій громаді також передали п'ятнадцять велосипедів для соціальних працівників. Транспорт ОВА отримала завдяки співпраці з міжнародними організаціями.



 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини