Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:47:43

Розвідники розповіли як швидко росія може знову повернути свої сили до білорусі

02.08.2022   19:55Агенцiя

Мова йде про два-тижні, стверджує заступник голови військової розвідки України Вадим Скібіцький у інтерв‘ю британській The Guardian.

Він попередив, що однією з сильних сторін російської армії є її здатність швидко перекидати війська та техніку. Експерт зазначив, що росія практикувала це під час військових навчань, що передували війні, і вказав, як російські війська відступили з північних регіонів України в березні та знову з’явилися на Донбасі через два тижні.

«Ми знаємо, що вони можуть повернутися до білорусі через два-три тижні, якщо їм буде потрібно», — сказав він.

Якби ворог виграв бої на півдні та сході України, то продовжив би нові наступальні операції, щоб захопити якомога більше території України, використовуючи підрозділи, які зараз формує в росії, сказав Скібіцький.

«Зараз вони створюють стрілецькі батальйони резервістів у кожному російському військовому окрузі та третій армійський корпус у Західному військовому окрузі», — підкреслив експерт.

Під безпосереднім керівництвом міністра та заступника міністра оборони рф почалася підготовка та оснащення нового корпусу.

За словами Скібіцького, те, де рф використовуватиме новий корпус, залежатиме від того, як розвиватимуться бої на півдні та сході України.

Скібіцький зазначив, що, окрім додаткової зброї, Україні потрібна допомога у підготовці військ за кордоном. Він сказав, що росія активно атакувала українські навчальні бази, навівши кілька прикладів, зокрема удар по військовій базі на північний схід від Києва, в результаті якого в травні загинули 87 українських військових. Мова йде про Десну.

Минулого четверга російські війська завдали удару по військовій базі на північний захід від Києва, повідомили Збройні сили України. Це - Гончарівське тергромада. Є втрати серед особового складу. Однак Україна не оприлюднює військові втрати стратегічного призначення з початку війни, резюмують у Guardian.

Глава МІ-6 Річард Мур написав у суботу в Twitter, що росія виснажується після втрати десятків людей і що вона змушена використовувати зброю радянських часів.

Скібіцький сказав, що у рф закінчуються сучасні ракети, але він підкреслив, що у них на складах залишилася «величезна кількість» старих радянських ракет. Протягом останніх двох місяців росія застосовувала радянські зенітні та протикорабельні ракети по наземних цілях.

«Вони використовують ракети, термін придатності яких, скажімо, минув — понад 30 років — тому вони менш ефективні», — сказав він. «Але їх у них достатньо, і будь-яка ракета спрацює, щоб налякати населення».

рф нарощує виробництво нової зброї, додав він. На початку липня російський парламент прийняв заходи військової економіки, щоб змусити підприємства постачати військові товари та зобов’язати деяких працівників працювати понаднормово.

Хоча західні санкції щодо високотехнологічних компонентів, які можна використовувати у військових цілях, уповільнили й ускладнили процес, росія, схоже, знайшла способи їх уникнути. Влада США внесла в чорний список десятки компаній, які допомагали російським військовим ухилятися від санкцій після вторгнення.

"Ми заходимо у зиму", - сказав Скібіцький, який сказав, що Україні знадобляться зброя, а також продовольство та фінансування із заходу, щоб пройти через це.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини