Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:11:11

РФ "анонсувала" нові удари по Бахмуту, Чернігову та інших містах: куди може "прилетіти"

29.06.2022   21:59Агенцiя

Міноборони країни-агресора заявляє, що на території лікарень в українських містах нібито розміщені "вогневі позиції".

Росія знову "анонсувала" удари по містах України. Міноборони країни-агресора заявило про "вогневі позиції" в лікарнях Бахмута, Чернігова, Сіверська та Високопілля. Вже не вперше РФ спочатку говорить про "провокації" з боку України, а потім сама завдає ударів по об'єктах нашої країни.

Міноборони країни-агресора опублікувало список "вогневих точок", де нібито знаходяться українські військові.

Так, у РФ не втомлюються говорити про "київський режим", який, на думку пропаганди Кремля, "використовує об'єкти медичної інфраструктури у військових цілях".

У Бахмуті, який країна-агресор вирішила назвати містом так званої самопроголошеної "ДНР", нібито розміщені "вогневі позиції і снайперські точки" на території шкірвендиспансеру і клініки "Медцентр". У Міноборони РФ також стверджують, що там "заміновані" підходи до установ. Подібними фейками країна-агресор може "анонсувати" удари, які сама ж буде завдавати.

У Чернігові, стверджують російські відомства, на території обласного тубдиспансеру нібито розміщені склади озброєння. У РФ поширюють фейки про те, що звідти "вигнали всіх хворих".

А в Сіверську Донецької області, як заявили в Міноборони РФ, знаходяться "вогневі позиції". Більш того, там нібито розміщені бронетехніка і артилерія з РСЗВ. Кремлівська пропаганда також поширює фейки про те, що мешканці будинків, які знаходяться поруч з сіверською міською лікарнею, "утримуються під приводом забезпечення безпеки". Подібні заяви виглядають абсурдно, однак для РФ такі фейки вже стали нормою.

Ракетні удари також "анонсуються" по Високопіллю на Херсонщині. Росіяни, посилаючись на "достовірну інформацію", повідомляють про провокації, які нібито готується влаштувати Україна. Проте вже відомо, що після подібних заяв окупанти завдають ударів по українських містах, намагаючись звинуватити в цьому наших військових.

УНІАН

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.