Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:02:47

Замість України ОРДЛО: росіяни придумали святкувати "Слов'янську єдність" у Брянську

16.06.2022   09:19Агенцiя

У російському прикордонному Брянську знову хочуть провести фестиваль «Слов‘янська єдність», який ще до 2014 регулярно проходив у прикордонній Сеньківці (колишній Городнянський район) біля монументу «Дружби народів».

З 2014 року українська (а саме Чернігівська область) не бере участі в заході та не проводить його.

Цього року росіяни вирішили перевершити самих себе. За українську сторону будуть відповідати ОРДЛО. Від білорусі - Гомельська область. І це все буде імітувати «єдність трьох народів».

Майданчиками проведення заходу стануть Кафедральний собор в ім'я Святої Трійці, площа Партизан, Театральна площа, Слов'янська площа. Спортивні змагання відбудуться на стадіоні "Спартак", інформує оргкомітет, пише сайт «Брянская губерния». Захід запланований на останні числа червня.

Серед учасників заявлені і «школярі та студенти з сусідніх держав».

Тим часом, Україна та чимало правозахисних організацій повідомляють, що російські військові масово викрадають громадян країни, зокрема, дітей. За даними колишньої омбудсвуман Людмили Денисової росіяни викрали з території України понад 180 тис дітей.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.