Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:11:41

Секретар Чернігівської міськради і троє заступників Атрошенка отримали повістки до військкомату

31.05.2022   18:46Агенцiя

Секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако і всі заступники міського голови отримали повістки до військкомату.

Придатним до військової служби визнали Олександра Ломака, але він має відстрочку від служби, бо має трьох неповнолітніх дітей. А заступники міського голови Віктор Геращенко, Олександр Атрощенко та Сергій Фесенко виявилися непридатними. Про це на прес-конференції розповів міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

    "За результатами Ломако – військовозобов’язаний і теоретично у нього обмежень по здоров’ю нема. У нього обмеження – троє дітей. А решта – хворі люди. Геращенко – у нього реально проблематика", – сказав Атрошенко.

Це питання міському голові поставили у контексті його останнього конфлікту із головою Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом. 20 травня видання "Зеркало недели" посилаючись на слова Олександра Ломака повідомило, що Чаус не погодив відрядження Атрошенка до Давоса для участі у заходах фонду Віктора Пінчука. Зрештою, Атрошенко поїхав за кордон, отримавши дозвіл від обласного військового комісара. А наступного дня після виходу статті виклик до військкомату отримали секретар міськради та заступники міського голови.

    "Я не знаю, чия це була команда (Чауса, чи ні, - ред.). Те, що вони були у військкоматі – цей факт був. А чия це була команда – я не знаю. Можливо, це пов’язано, що це був вселенський скандал, що міський голова поїхав у відрядження. Можливо, але я не пов’язую це з командою Чауса", – розповів Атрошенко.

Також він додав, що якщо йому "будуть заважати працювати", він може добровільно записатися до лав Збройних Сил:

    "Я готовий і мене підтримують багато керівників міста. Ми готові за цих обставин неможливості працювати, йти у Збройні Сили, щоб ні в кого ніякого хворого уявлення не було, що ми боїмося військкомату і чогось боїмося".

У коментарі Суспільному директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА Андрій Подорван розповів, що працівники ОВА теж отримували повістки до військомату:

    «В ОВА працівникам за останні тижні теж приходили виклики до військкомату. І я особисто ходив. Отримували деякі керівники департаментів і перший заступник Мегем точно отримував. Я проходив комісію на загальних підставах. То в чому проблема? Пройшов комісію, перевірили облікові дані і все», – сказав Подорван.

Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини