Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:18:08

Чернігів розірвав дружні стосунки з білоруським Гомелем та підпише договір із польським Жешувом

31.05.2022   18:39Агенцiя

Дружні стосунки з польським містом Жешув (Ряшів) та розірвання взаємин із білоруським Гомелем. Два відповідних рішення прийняли депутати Чернігівської міської ради на позачерговому засіданні 31 травня.

Співпраця Чернігова з польським містом Жешув (Ряшів)

Чернігів підпише договір про співпрацю з польським містом Жешув (Ряшів). Очільника нашого міста на це уповноважив депутатський корпус під час засідання сесії. Рішення підтримали одноголосно і вітали оплесками.  

— Для нас це велика честь заключити угоду про партнерство з цим містом.  У нас відбулася попередня зустріч із президентом міста, 29 травня, ми обмінялися думками, ми поділилися загальною інформацією про наші міста. Пан президент був дуже зацікавлений дізнатися як ми пережили 1,5 місяці російської агресії, які ушкодження місто понесло. Давайте від імені  всього депутатського корпусу подякуємо йому за той час, який він приділив  нашій зустрічі, — закликав  Владислав Атрошенко.

Під час розгляду цього питання на зв’язку із Черніговом був президент міста Жешув (Ряшів) Конрад Фійолек, він звернувся до обранців у залі. 

— Ми би хотіли допомогти вам в якій тільки можемо формі і укласти партнерський договір. Під час нашої розмови з вашим міським головою ми були під враженням від того як відважно місто Чернігів вибило окупанта. Фотографії і відео, які нам показував він, з однієї сторони шокували, а з іншої — ми під враженням від відваги, яке показало місто. Ми хотіли подякувати вам за героїчну боротьбу, тому що ми знаємо, що ця боротьба йде і за нас. Тому ми і хочемо налагодити співпрацю, аби й надалі допомагати вам, в тому числі і з відбудовою вашого міста, — сказав Конрад Фійолек.   

Після виступів обох очільників міст відбулося голосування депутатів міської ради, за яким Конрад Фійолек спостерігав в онлайн-режимі. 

Зазначимо, що місто Жешув, згідно указу президента України, перше, яке отримало звання "Місто-рятівник”, чим відзначено його особливу роль у допозі українцям та нашій країні.

Розірвання партнерських стосунків із Гомелем 

Чернігів розірвав стосунки, які передбачали партнерство і співпрацю, з білоруським містом Гомель. Рішення пітримали депутати міської ради. 

24 лютого 2022 року Чернігів, як і вся Україна, прокинувся від вибухів. Так почалося повномасштабне вторгнення росії на нашу територію. Країна-окупант використала для розгортання воєнних дій та наступу як плацдарм і територію білорусі. Звідти ж і запускає балістичні та крилаті ракети, руйнуючи інфраструктуру українських населених пунктів та вбиваючи людей.  

— Я хочу зазначити, що історія показала, що українці були спроможними зрозуміти ті злочини, що зробили нацисти і навіть політично у всіх тезах що лунали, ми забирали слово «німецько», а лишали фашистські/нацистські, таким чином пробачаючи німецький народ, який визнав помилки своїх дідів і просив пробачення перед усім світом за ці злочини.  

Я впевнений, коли ми переможемо в цій війні, пройде певний час, нові лідери демократичної, я сподіваюсь на той час, Білорусі, вибачаться перед Україною від імені свого народу. Я переконаний, що ми в майбутньому  будемо товаришувати, але не в цей період, коли путінська маріонетка лукашенко фактично представив свою землю як плацдарм для розміщення ракет, війська росії. На сьогоднішній день будь-які стосунки з ворожою країною є неприпустимими, — сказав Владислав Атрошенко

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини