Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:01:09

Корбан вважає, що північний кордон варто убезпечити посиленими заходами

31.05.2022   08:27Агенцiя

Екс-кандидат у депутат по 205-му округу у 2015, а нині керівник штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан закликав Чернігів, а також Київ, Суми та Харків готувати посилену ешелоновану оборону.

За його словами, росія може атакувати північні кордони України у відповідь, коли наша держава розпочне контрнаступ на півдні. Про це він написав допис у фейсбуці на власній сторінці.

Також він вважає, що існує ризик ударів надзвуковими ракетами "Кінжал". Він зазначив у коментарі виданню «Обозреватель», що загроза вторгнення у Київській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях нікуди не зникла.

"У той момент, коли Збройні сили України почнуть контрнаступ на півдні країни, росіяни можуть відповісти "кинджальними ударами" з півночі", - сказав Корбан.

До цього необхідно підготуватися, вважає політик.

Він коментує: за зміцнення кордонів на півночі відповідає місцева влада та адміністрації.

"Мені ж ніхто не вказує, де рити окопи і що конкретно потрібно робити, щоб зміцнюватися, але ж ми все це робимо», - при цьому Геннадій Корбан чомусь переконаний, що керівники північних областей нічого не роблять для будівництва рубежів і фортифікації, хоча не наводить жодного доказу своїх тверджень, - «Вони роблять мости, дороги присипають, а потрібно копати оборонні споруди. Встигнемо ще з мостами», – заявив він.

Корбан зазначив, що нинішні ініціативи місцевої влади важливі, проте війна "нікуди не поділася". За його словами, зараз слід створювати професійні рубежі, узгоджені із Генеральним штабом ЗСУ.

"Потрібно займати висоти та пристрілюватися", - вважає він.

Тим часом, у білорусі усі прикордонні з Україною райони у кількох областях там, де безпосередньо межують з кордоном - заборонені для відвідувань. Це стосується як лісів, так і річок.

На практиці це рішення забороняє наближення до прикордонних ділянок Дніпра та Сожа на відстань від кількох сотень метрів до кількох кілометрів.

Заборона відвідування смуги в Хойникському районі Гомельської області виглядає досить дивно, тому що весь держкордон у цьому районі знаходиться на території закритого Поліського радіаційного заповідника.

Таким чином, південний схід Гомельської області стали найзакритішими територіями білорусі.

Окрім того, у прикордонному Жлобинському районі Гомельської області з 28 червня по 16 липня планується вперше провести військові збори військовозобов'язаних до територіальних військ, інформує білоруське опозиційне видання «Гомельські Флагшток».

"У цей період відпрацьовуватимуться питання організації охорони та оборони об'єктів територіальної оборони, виконання заходів військового стану, а також боротьби з диверсійно-розвідувальними групами", - розповів місцевий одіозний комісар Кривоносов.

З 22 червня до 1 липня також анонсовані навчання військових комісаріатів та ЗС РБ на території всієї Гомельської області, чисельність залучених до навчань сил не називається.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини