Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:25:16

Про найближчі плани з відбудови Чернігівщини — від заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка

20.05.2022   09:56Агенцiя

З робочим візитом на Чернігівщині 19 травня перебував заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

У супроводі начальника Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса посадовець відвідав декілька локацій, зокрема зруйновані мости через Десну, що були головними елементами транспортних артерій області. Адже завдяки ним було швидке сполучення Чернігова зі столицею та населених пунктів з обласним центром.

— На одному з мостів уже починатиметься демонтаж конструкцій. Щодо іншого, так званого «київського» — за декілька тижнів, як тільки упаде рівень води в річці, зможемо зробити понтонну переправу. До того ж уже є проєкт відновлення цього мосту. Йдеться про п’ять місяців активних робіт. Розпочати зможемо, як тільки дозволить рівень води. Необхідні металоконструкції є. У перспективі плануємо тут збудувати новий широкий міст, що з’єднуватиме Чернігів зі столицею, — повідомив Кирило Тимошенко.

Що ж до відновлення зруйнованих та пошкоджених будинків (особливо це стосується приміських населених пунктів Чернігова), посадовець зазначив, що нині ведуться заміри вікон та покрівель тих будівель, які можна одразу відремонтувати, щоб там жити. Крім того, днями приїде «мобільне містечко», щоб розселити людей, які втратили домівки. Загалом же триває проєктування щодо відновлення повністю зруйнованих будинків як приватного сектора, так і багатоповерхівок. Для приватного сектора застосують досвід Київської області, де наразі реалізується пілотний проєкт з будівництва будинків за півтора місяця.

Під час робочого візиту заступник керівника ОПУ ознайомився з ходом робіт у Чернігівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. За його словами, повністю відновити центр мають за два місяці.

Відвідав Кирило Тимошенко і низку підприємств області. Одне з них не зупиняло виробництво під час активних бойових дій — його працівники пекли хліб не тільки для Чернігова, а й для інших населених пунктів. Іншому ж — довелося заново «підійматися на ноги».

— Російські військові знищили виробничі приміщення, обладнання та матеріали, але не вбили бажання працювати. Одне з підприємств легкої промисловості області відновило свою роботу попри те, що збитки через бойові дії досягли 40 мільйонів гривень. Наразі завершують замовлення, яке мали відвантажити ще 24 лютого. І вже приймають нові від постійних партнерів з Німеччини та Болгарії, — розповів В’ячеслав Чаус.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини