Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:24:40

«Політична шахівниця» № 14: акція підприємців, рейтинг дисциплінованих нардепів

03.01.2022   11:51Агенцiя

Представляємо увазі наших читачів перший у новому 2022 році випуск проекту «Політична шахівниця», присвяченого ключовим подіям, явищам та тенденціям суспільно-політичного життя Чернігівщини.

 

Даний випуск проекту хронологічно охоплює часові проміжки минулого тижня (27 грудня 2021 року – 2 січня 2022 року).

Акція представників підприємницької спільноти у Чернігові

Тим, хто уважно спостерігає за перипетіями політичного життя країни, без сумніву відомо про акції представників підприємницької спільноти, які протягом минулого року перманентно відбувалися по всій країні, включаючи і нашу область. Окрім Чернігова, де за 2021 рік такі акції кількаразово проходили біля будівель міської ради та ОДА (акції очолюють керівниці місцевих організацій підприємців Ірина Березинець та Світлана Жимолостнова), ще одним центром підприємницького руху в регіоні є Прилуки, де представників малого бізнесу координує громадська активістка Марина Паянок. Спочатку акції проходили у рамках громадської ініціативи «SaveФОП» і містили вимоги значного пом’якшення карантинних обмежень для малого та середнього бізнесу, забезпечення державної підтримки підприємців в умовах локдауну. Пізніше на центральному рівні у середовищі «сейвфопівців» стався розлад і певна їх частина звинуватила лідера ініціативи Сергія Доротича у політичних інтригах.

Наразі акції підприємців проходять в основному під гаслами недопущення або хоча б відтермінування введення в дію реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для платників єдиного податку. І найбільш інтригуючим для нас є спостереження за тим, які ж політичні сили словом та ділом підтримають виступи підприємців. Відомо, що такі вимоги та акції у свій час активно підтримували покійний нардеп від 206-го округу Антон Поляков та його колега по депутатській групі «За майбутнє» Анна Скороход. У той же час чернігівські підприємці висловлювали активні «пред’яви» на адресу нардепа Олега Семінського (фракція партії «Слуга Народу»), який, за словами представників підприємницької спільноти, начебто обіцяв їм підтримку у справі відтермінування РРО, проте пізніше нібито не дотримав слова. У Чернігові остання акція підприємців сталася перед Новим роком, а саме 27 грудня. Що цікаво, висловити свою підтримку учасникам акції прийшли заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш та секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. І така позиція є зрозумілою - перший представляє Радикальну партію Ляшка, а одна із очільниць місцевих організацій підприємців Ірина Березинець була депутаткою Чернігівської міської ради минулого скликання саме від даної політичної сили; а для Олександра Ломаки, як для майбутнього кандидата по 206-му округу, доволі важливим є залучитися підтримкою місцевого малого та середнього бізнесу, і для цього слід всебічно висловлюватися на підтримку вимог підприємницької спільноти.

Рейтинг дисциплінованих нардепів

Згідно дослідження телеграм-бота «Депутат на долоні» було складено список топ – 20 найбільш дисциплінованих депутатів за результатами участі в голосуваннях на сесіях Верховної Ради України у грудні 2021 року. Серед найбільш дисциплінованих нардепів і представник Чернігівської області, а саме нардеп – мажоритарник від 210 виборчого округу Борис Приходько (депутатська група «Довіра»), з чим ми вітаємо його та членів його команди.

Сам же список виглядає наступним чином:

1) 100% Володимир В'ятрович («Європейська солідарність»);
2) 100% Борис Приходько (депутатська група «Довіра»);
3) 100% Владислав Поляк (депутатська група «Довіра»);
4) 100% Максим Перебийніс («Слуга народу»);
5) 100% Максим Павлюк («Слуга народу»);
6) 100% Олексій Леонов («Слуга народу»);
7) 100% Володимир Захарченко («Слуга народу»);
8) 100% Максим Заремський («Слуга народу»);
9) 100% Михайло Цимбалюк (ВО «Батьківщина»);
10) 100% Дмитро Чорний («Слуга народу»);
11) 100% Анатолій Бурміч («Опозиційна платформа - За життя»);
12) 100% Олександр Бакумов («Слуга народу»);
13) 100% Сергій Шахов (депутатська група «Довіра»);
14) 100% Ірина Констанкевич (депутатська група «За майбутнє»);
15) 100% Петро Юрчишин (депутатська група «За майбутнє»);
16) 100% Тарас Батенко (депутатська група «За майбутнє»);
17) 100% Олена Кондратюк (позафракційна);
18) 100% Григорій Немиря (ВО «Батьківщина»);
19) 100% Юлій Іоффе («Опозиційна платформа - За життя»);
20) 99.7% Дмитро Припутень («Слуга народу»).
 

Андрій Подвербний, політичний аналітик

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини