Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:52:57

«Політична шахівниця» № 6: тарифне полегшення, люди Атрошенка в «УДАРі», «Гончаренко-центр», «НАШ» в Чернігові

08.11.2021   12:03Агенцiя

Представляємо увазі наших читачів новий випуск проекту «Політична шахівниця», присвяченого ключовим подіям, явищам та тенденціям суспільно-політичного життя Чернігівщини.

Даний випуск проекту хронологічно охоплює часові проміжки минулого тижня (1 – 7 листопада).

Тарифне полегшення

На початку тижня врешті вирішилося питання щодо вірогідного підвищення тарифів на теплопостачання для населення у Чернігові. За результатами перемовин міського голови Владислава Атрошенка із керівництвом центральних органів державної влади (зокрема, секретарем РНБО України Олексієм Даніловим) сторони знайшли компроміс і тарифи для населення обласного центру протягом цього опалювального сезону залишаться незмінними. Втім, якісь більш повні деталі переговорів лишилися за лаштунками, і наразі достеменно невідомо, що ж пообіцяли у Києві міському голові у якості компенсації.

Люди Атрошенка в «УДАРі»

У середу, 3 листопада у Чернігові за участі лідерів партій «УДАР» та «Рідний дім» - Володимира Кличка та Владислава Атрошенка - відбулася обласна конференція партії «УДАР». Під час конференції очільником обласної парторганізації було обрано одного із топів «Рідного дому», секретаря Чернігівської міської ради Олександра Ломаку, його заступником – голову Чернігівської районної ради Миколу Силенка (теж представник «Рідного дому»). П’ять районних партійних організацій також очолили люди з команди Владислава Атрошенка та «Рідного дому». Дана подія дає можливість припускати, що «УДАР» на Чернігівщині буде контролюватися та підпорядковуватиметься меру Атрошенку та його людям, які і будуть готувати партійні структури до участі у наступних чергових або позачергових парламентських виборах. Проте, це не означає, що «Рідний дім» перетворився у фактично територіальний підрозділ «УДАРу», оскільки повного злиття політичних сил не відбулося, та і навряд чи відбудеться у найближчому майбутньому, враховуючи політичну вагу міського голови Чернігова. Про це свідчить те, що осередки політичних партій та їх приймальні знаходяться, хоч і поряд, але в окремих приміщеннях.
Можна говорити лише про наповнення представниками «Рідного дому» регіонального «УДАРу», який до цього в області знаходився у стані анабіозу. У контексті цього вважаємо, що першою пробою пера цих об’єднаних політичних сил стане участь у виборах нардепа по 206-му округу, де їх кандидатом з високою вірогідністю стане саме Олександр Ломако (як ми вже раніше і прогнозували).

«Гончаренко-центр» у Чернігові

Цікавою новиною стало відкриття 5 листопада у приміщенні культурно-мистецького центру «Інтермеццо» освітнього простору «Гончаренко-центр». В урочистій події взяли участь двоє народних депутатів від партії «Європейська Солідарність» – Олексій Гончаренко та Микола Величкович.
Відкриття цього центру цілком вкладається у контекст посилення активності «Європейської Солідарності» в регіоні та розбудови її партійної структури. Варто розуміти, що однією з найбільш оцінюваних виборцями сторін партійної роботи є соціальна діяльність політичної сили, якість її роботи з населенням, у тому числі шляхом реалізації різноманітних соціальних, освітніх та культурних проектів. Таким чином, шляхом реалізації гуманітарних програм зможе посилити свій вплив та впізнаваність в області і «Європейська Солідарність».

До теми «Політична шахівниця» № 5: «привіт з Києва» для Атрошенка, кисень від Ляшка, Тимошенко в Чернігові, «підігрів полів» партією Гройсмана

«НАШ» у Чернігові

6 листопада обласний центр та ряд населених пунктів області відвідали представники телеканалу «НАШ», який пов’язують із політичним діячем, нардепом минулого скликання Євгенієм Мураєвим. Що цікаво, сам візит (у тому числі, і особисто самого Мураєва) анонсувався на 7 листопада, про що свідчило активне розміщення соціальної реклами у вигляді білбордів ще за півтора місяця до цього. Проте здійснили його все ж таки 6 числа і без Мураєва, мабуть задля уникнення активної протидії з боку представників національно-патріотичних сил. Що цікаво, інтерв’ю представникам каналу дав і міський голова Чернігова, який відзначив, що використає цю можливість як майданчик задля донесення ним власної патріотичної позиції.

Андрій Подвербний, політичний аналітик

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.