Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:30:26

Бюджет, соціальні й майнові питання та присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» – серед ключових рішень шостої сесії

23.10.2021   10:28Агенцiя

22 жовтня, відбулося пленарне засідання шостої сесії обласної ради восьмого скликання, яке провела голова обласної ради Олена Дмитренко разом із своїм першим заступником Ніною Лемеш та заступником Дмитром Блаушем. У роботі сесії вперше взяв участь голова ОДА В'ячеслав Чаус.

Першим питанням порядку денного пленарного засідання стало затвердження змін до головного фінансового документу області. Депутати обласної ради внесли зміни до обласного бюджету за результатами перевиконання, яке склало 82 749,1 тис. грн. Наступне прийняте рішення про розгляд прогнозу обласного бюджету Чернігівської області на 2022-2024 роки визначає основні напрями дій у середньостроковій перспективі, які сприятимуть досягненню довгострокових стратегічних цілей державної і регіональної політики. Положення Прогнозу використовуватимуться під час складання проєкту обласного бюджету на наступний рік.

У числі прийнятих важливих рішень – про безоплатну передачу у власність територіальних громад Чернігівської області 540 кисневих концентраторів для центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Іншим рішенням депутати надали згоду на безоплатну передачу друкованої продукції Національної академії педагогічних наук України. Десятки монографій, навчальних та практичних посібників буде передано Чернігівському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського та КЗ «Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка».

У ході пленарного засідання, відповідно до затвердженого порядку денного, обласною радою прийнято рішення, які стосуються соціальної сфери регулюють майнові, земельні та орендні відносини та кадрові питання. Зокрема, погоджено призначення на посаду директора - художнього керівника комунального підприємства «Чернігівський обласний молодіжний театр» Чернігівської обласної ради Ігоря Тихомирова, який представив депутатському корпусу своє бачення векторів розвитку мистецького закладу.

Одностайну позицію проявили депутати, ухвалюючи рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» Ігорю Чередінову та Андрію Ярмоленку.

Схвальність у сесійній залі викликали звернення до вищого керівництва держави, у яких порушені питання стосовно внесення змін до окремих статей Податкового кодексу України щодо зарахування податку з доходів фізичних осіб по місцю знаходження виробничих підрозділів. Низка звернень обласної ради стосувалися недопущення підвищення тарифів для населення, забезпечення природним газом для опалення бюджетних установ та закладів соціальної сфери, а також необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у поточному році та інших злободенних та актуальних тем сьогодення.

Народні обранці підтримали депутатські запити своїх колег щодо будівництва водно-спортивного комплексу у смт Михайло-Коцюбинське Чернігівського району, ремонту автомобільних доріг, відновлення автобусного рейсу, захисту навколишнього природного середовища та інших важливих питань.



Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини