Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:58:56

Немає мети тиснути на бізнес. Є ціль забезпечити максимальну безпеку — В’ячеслав Чаус про посилені карантинні обмеження

19.10.2021   18:02Агенцiя

На Чернігівщині зростає кількість нових випадків Covid-19. Водночас більшає захворілих, які потребують стаціонарного лікування.

Лише минулої доби, як повідомляє Управління охорони здоров’я ОДА, до лікарень області потрапила майже сотня людей з нововиявленою коронавірусною хворобою (всього за добу нових випадків — 237).

Відтак, «червоної» зони не уникнути. Як працюватиме бізнес за таких умов — говорили сьогодні під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, до якого долучилися підприємці, зокрема перевізники. Адже менш ніж за два дні в Україні почнуть діяти нові правила пасажирських перевезень.

— «Червона» зона на Чернігівщині буде! Чи виживе бізнес? Так! Але за умови, якщо учасники робочого процесу матимуть повний курс вакцинації — або ПЛР-тест (72 год) — або довідку про нещодавню хворобу, що гарантує наявність антитіл (180 діб), — наголосив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус. — Поки найбільше питань щодо пасажирських перевезень. Однак, впевнений, що на практиці буде все добре, якщо усі спрацюють добросовісно.

Про обмеження для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, визначені ще наприкінці 2020 року, нагадав директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев.

Посилені карантинні обмеження найперше відчують користувачі міжрегіональних рейсів, які з 21 жовтня повинні мати при собі документи, що підтверджуватимуть їх Covid-безпечність.

Звісно, без виняткових ситуацій не обійтися, тому з перевізниками проводитимуся додаткові наради із залученням правоохоронців та працівників Головного управління Держпродспоживслужби в області, які вже зараз готові працювати у більш посиленому режимі.

— Немає мети тиснути на бізнес. Є ціль забезпечити максимальну безпеку, — підсумував В’ячеслав Чаус.

Нагадаємо, що на Чернігівщині повністю вакциновано проти Covid-19 майже 21% населення, яке зможе нормально жити та працювати навіть під час карантинних обмежень. Тож, не зволікайте! Скористатися можливістю вакцинуватися можна в центрах масової вакцинації та пунктах щеплень.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини