Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:41:14

В’ячеслав Чаус відвідав Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки

31.08.2021   16:47Агенцiя

Це єдина установа серед наукових установ Збройних Сил України, яка має організаційну структуру, адаптовану під технологію випробувань та напрями оцінювання озброєння та військової техніки.

В’ячеслав Чаус ознайомився з діяльністю й функціонуванням інституту, поспілкувався з командуванням та особовим складом.

 - Наша армія повинна мати найкращу зброю та найкращу техніку. Українці – сильна нація, але важливо дух українських бійців підкріплювати потужним озброєнням. Наші захисники повинні бути впевнені, що техніка і озброєння їх не підведе. Саме від якісної фахової роботи співробітників інституту залежить життя і здоров’я наших співвітчизників, - наголосив очільник ОДА.
 
Начальник Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Володимир Башинський ознайомив  присутніх з вимірювальною та лабораторно-випробувальною базою, інфраструктурою військового містечка та представив перспективні напрямки розвитку установи.

За його словами, з 2014 року інститутом проведено більш ніж 700 випробувань озброєння та військової техніки. Це випробування літаків, вертольотів, авіаційних двигунів та обладнання, авіаційного озброєння, зенітно-ракетних та ракетних комплексів, систем протиповітряної оборони СВ ЗС України, мінометів, гранатометів, вогнеметів, безпілотних авіаційних комплексів та іншої техніки.

Також проведено випробування ударних БпАК виробництва Туреччини BAYRAKTAR TB-2 та “KARAYEL”.

Інститут щорічно проводить науково-технічні конференції «Створення та модернізація ОВТ в сучасних умовах»  та бере участь у щорічних Міжнародних спеціалізованих виставках «Зброя та безпека».

 Принагідно учасники зустрічі обговорили плани та перспективи відновлення оборонно-промислового потенціалу регіону.

 - Мені імпонують ініціативи науковців зі створення органу оцінки озброєння та наукового технологічного парку. Інститут може розраховувати на мою максимальну підтримку та сприяння, - запевнив В’ячеслав Чаус.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини